Iepretim Pāvilostai šovakar pamanīts Krievijas militārais kuģis (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Nacionālie Bruņotie spēki (NBS) šovakar iepretī Pāvilostai pamanījuši Krievijas militāro kuģi, liecina NBS publiskotā informācija.

Militārais kuģis, kurš identificēts kā «Stereguščija» tipa korvete 532 «Boikiy», fiksēts 7,7 jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritorijas.

Jau ziņots, ka 29.augustā netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem manīti Krievijas bumbvedēji un karakuģi.

Kā ziņots, šāda pati korvete netālu no Latvijas robežas tika konstatēta arī naktī uz svētdienu, 31.augustu, kad tā Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā, piecu jūras jūdžu attālumā no teritoriālajiem ūdeņiem, uzturējās vairākas stundas.

Savukārt pagājušajā piektdienā NBS Baltijas jūrā netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem konstatēja četrus Krievijas bruņoto spēku kuģus un piecas lidmašīnas. NATO patruļlidmašīnas pamanīja divus virsskaņas tālās darbības stratēģiskos un jūras operāciju bumbvedējus «Tu-22M» un divus daudzfunkcionālos iznīcinātājus «Su-27», kas pavadīja abus bumbvedējus.

Savukārt 23 jūras jūdžu attālumā no teritoriālajiem ūdeņiem bruņotie spēki konstatēja «Kilo» klases zemūdeni «470» un pretzemūdeņu kuģi «Zelenodolsk». 13 jūras jūdžu attālumā NBS identificēja zemūdeņu atbalsta kuģi «SS 750» un hidrogrāfijas kuģi «GS 403».

Tās pašas dienas vakarā konstatēta arī Krievijas agrīnās brīdināšanas un vadības sistēmas lidmašīna «A-50».

Pēdējo reizi tik iespaidīgs bruņojuma daudzums bija novērojams 12.jūnijā, kad NATO patruļlidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas konstatēja 16 Krievijas armijas lidmašīnas.

Pie Latvijas robežas Krievijas bruņoto spēku kuģi šovasar pamanīti vairākas reizes.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu