1.septembrī seši jaunieši nopietnā reibumā nonākuši slimnīcā (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zinību dienā 1.septembrī seši jaunieši, tostarp 13 gadus veca meitene, nopietnā alkohola reibumā nonākuši slimnīcā, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Vītola norādīja, ka dienu varētu dalīt divās daļās - pirmā daļa bija saistīta ar svinīgajiem pasākumiem, kad mediķi tika piesaistīti trīs reizes, palīdzot jauniešiem, kuri pasākumu laikā bija zaudējuši samaņu.

Savukārt otra daļa bija saistīta ar alkohola lietošanu. Slimnīcās nopietnā alkohola reibumā nonākuši seši jaunieši, norādīja Vītola. Minēto jauniešu vecums bijis no 13 līdz 17 gadiem. Starp tiem bijusi arī kāda 13 gadus veca meitene. Divos gadījumos jaunieši atrasti guļam uz ielas, bet divus piedzērušos jauniešus mediķiem nodevuši policisti. Alkohola reibumā kāds jaunietis guvis arī galvas traumu.

Kopumā šā gada 1.septembris mediķiem bijis noslogotāks nekā pērn, atzina Vītola.

Savukārt VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs intervijā «Rīta Panorāmai» pastāstīja, ka valstī kopumā noformēti 29 administratīvā pārkāpuma protokoli par alkohola lietošanu sabiedriskās vietās. Tāpat sastādīti 29 administratīvā pārkāpuma protokoli par smēķēšanu neatļautās vietās. Tāpat bijuši pāris konflikti, kuros cietuši nepilngadīgie.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu