Ušakovs: Sirsniņas uz Rīgas burtiem ir pagaidu projekts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Diskusijas raisījušās sirsniņas uz Rīgas uzraksta burtiem ir pagaidu projekts, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Kā skaidroja Ušakovs, pašreizējā izskatā ar Latvijas karogam atbilstošo sarkanbaltsarkano krāsojumu sirsniņas uz Rīgas burtiem atradīsies līdz valsts svētkiem 18.novembrī. Pēc tam tikšot gaidīti atbildīgo amatpersonu ierosinājumi par burtu izskatu. Ušakovs neizslēdza, ka uz burtiem varētu atgriezties garumzīmes, kas «ir akurāti noliktas noliktavā».

Kā ziņots, vairākas sabiedrībā zināmas personas nosūtījušas publisku vēstuli Rīgas mēram Ušakovam, kurā pauž protestu pret Rīgas vizuālās zīmes «izkropļošanu un banalizēšanu», kā arī pret autortiesību pārkāpumu un latviešu valodas pareizrakstības ignorēšanu.

Valsts valodas centra (VVC) pārstāvji uzskata, ka sirsniņa, kas uz Rīgas uzraksta lietota garumzīmes vietā, nav garumzīme. VVC ierosinājis lietvedību par to, ka uz lielā Rīgas uzraksta netiek lietota garumzīme, bet tās vietā novietota sirsniņa. VVC norādīja, ka sirsniņa neatbilst latviešu valodas literārajām normām, tāpēc vēlas, lai sirsniņas vietā uz Rīgas uzraksta atkal parādītos garumzīme.

Sirsniņa Rīgas karoga krāsās - gaiši zilā un baltā - uz Rīgas uzraksta burta «Ī» garumzīmes vietā tika novietota šī gada pavasarī. Vasaras nogalē tā tika pārkrāsota Latvijas valsts karoga krāsās. Ušakovs sociālajā tīklā «Twitter» uz to reaģēja, ierakstot nezināmo aktīvistu pārkrāsotā garumzīme izskatoties labi un lai tā arī paliekot.

Jūlija sākumā uz Jūrmalas šosejas sirds formas garumzīme virs uzraksta «Rīga» tika pārkrāsota Ukrainas karoga krāsās. tika ir sākta pārbaude, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu