Rīgas dome nespējot aizliegt ziedojumu vākšanu Donbasam (179)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET/Jurģis Baumanis

Rīgas dome vērsīsies Drošības policijā (DP) saistībā ar organizācijas «Baltija» rīkotajiem ziedojumu vākšanas pasākumiem «humānās palīdzības sniegšanai Donbasam». Lūgumu pievērst uzmanību šīs organizācijas aktivitātēm paudusi arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Rīgas dome šodien vērsīsies Drošības policijā ar lūgumu izvērtēt šīs organizācijas pieteikto pasākumu septembra vidū Esplanādē, ņemot vērā Rīgas iedzīvotāju sašutumu par organizācijas «Baltija» rīkotajiem ziedojumu vākšanas pasākumiem «humānās palīdzības sniegšanai Donbasam», aģentūru Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis.

Būšot vēl citi šāda veida pasākumi

Vidauskis skaidroja, ka bez iepriekš pieteiktajiem un jau saskaņotajiem pasākumiem Rīgas rajonos organizācija pieteikusi papildu pasākumus septembra vidū Rīgas centrā Esplanādē - tie pagaidām vēl nav saskaņoti ar Rīgas izpilddirekciju un saistībā ar tiem Rīgas dome šodien vērsīsies DP.

Āboltiņa nosūtījusi vēstuli DP priekšniekam Jānim Reinikam. Tajā politiķe norāda, ka publiskajā telpā ir informācija «par atsevišķu personu provokācijām, paužot atbalstu un vācot ziedojumus kaujinieku grupējumiem, kas atklāti pauž atbalstu Krievijas īstenotajai politikai Ukrainā un kas ir pretrunā ar Latvijas skaidri pausto atbalstu Ukrainas teritoriālajai vienotībai». Tāpēc Saeimas priekšsēdētāja aicina Reiniku «savas kompetences ietvaros veikt visas nepieciešamās darbības, lai šādas provokācijas tiktu novērstas». Āboltiņas vēstule DP priekšniekam nosūtīta šodien.

Iepriekš Rīgas rajonos notika organizācijas «Baltija» pasākumi, kas Rīgas domē tika pieteikti ar mērķi «runāt ar cilvēkiem par jautājumiem, kas skar Latvijas attīstību un ekonomiku, nepieminot etniskos un vēstures jautājumus», kā arī lai vāktu ziedojumus Ukrainas konfliktā cietušajiem bēgļiem. Organizācijas pārstāvji arī aicina katrā no plānotajiem pasākumiem piedalīties kādu no politiskajiem spēkiem, kas oktobrī startēs Saeimas vēlēšanās.

Rīgas domei neesot iemesla aizliegt

Kā informēja Rīgas domē, šādi pasākumi dažādos Rīgas rajonos tika pieteikti no 30.augusta līdz 11.septembrim. Pašvaldība šos pasākumus nav tiesīga aizliegt, jo tie ir saskaņā ar normatīvajiem aktiem, arī ieteikumi no DP pagaidām neesot saņemti.

Kā liecina aculiecinieku sniegta informāciju, šo pasākumu laikā plīvojuši starptautiski neatzītās pašpasludinātās Doņeckas «tautas republikas» un «Jaunkrievijas» karogi un pie teltīm bija redzams uzraksts krievu valodā «Ziedojumu vākšana humānās palīdzības piešķiršanai Donbasam».

Organizācija «Baltija» ir jaunizveidota un nav oficiāli reģistrēta.

Komentāri (179)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu