No Latvijas Austrumukrainas teroristu pusē dien ap 10 cilvēku (77)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No Latvijas Austrumukrainas separātistu pusē pašlaik varētu karot apmēram desmit cilvēku, sacīja Latvijas prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans.

Viņš apmēram 20 cilvēkiem ir sniedzis informāciju par iespējām pievienoties Austrumukrainas seperātistiem. Kā skaidro Lindermans, viņš nezinot nevienu Latvijas likumu, kas aizliegtu tā rīkoties. Runa esot par informācijas sniegšanu, kas ir pieejama arī internetā.

Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma» ziņoja, ka Ukrainā separātistu pusē karo arī «Vjasoks» jeb īstajā vārdā Valentīns Miļutins un «Sedoi» jeb Vjačeslavs Visockis no Ludzas. Miļutins esot saistīts ar bijušo nacionālboļševiku līderi, aktīvistu Lindermanu.

Lindermans apstiprināja, ka Milutins un Visockis ir viņa paziņas, kuriem arī viņš esot sniedzis minēto informāciju. Viņš gan nezinot, kā abiem Austrukukrainā iet, jo neesot kontaktu ar Lugansku. Taujāts, vai līdzīgu palīdzību viņš sniegtu arī cilvēkiem Latvijā, ja mūsu valsts nonāktu līdzīgā situācijā, Lindermans atbildēja, ka neesot runa par vēršanos pret valsti. Cilvēki dodas uz Austrumukrainu, lai «palīdzētu cīņā pret Ukrainas «huntu«», norādīja aktīvists.

Kā ziņoja «Panorāma», Miļutins un Visockis 2001.gadā absolvējuši Ludzas 2.vidusskolu, kur, kā atceras pedagogi, uzrādījuši viduvējas sekmes. Tomēr abiem bijusi laba fiziskā sagatavotība.

Gan Visockis, gan Miļutins jau vairākus gadus nedzīvo Ludzā - Visockis, kurš esot studējis Latvijas Universitātē, pārcēlies uz Ozolniekiem, bet Miļutins - uz Rīgu.

Vairāki Ludzas 2.vidusskolas skolotāji pauž vilšanos par abu vīriešu izvēli iestāties separātistu rindās.

Publiskajā telpā parādījusies informācija, ka separātistu rindās karo dažādu valstu pilsoņi.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu