Finanšu pārkāpumu dēļ ZZS atņem valsts finansējumu (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS) finanšu pārkāpumu dēļ atņemts valsts finansējums 79 000 eiro apmērā, šādu lēmumu pieņēmis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), otrdien vēsta LTV raidījums «Panorāma».

KNAB lēmums nozīmē, ka partijai līdz nākamā gada jūlijam darbības nodrošināšanai jāiztiek tikai ar savu biedru ziedojumiem.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā LTV apstiprināja, ka šāds lēmums pieņemts, bet plašāki komentāri šoreiz netikšot sniegti. Pēc LTV Ziņu dienesta rīcībā esošām ziņām atņemts finansējums – 79 000 eiro. Lēmums pieņemts, jo Saeimas deputāts Jānis Klaužs iepriekš par valsts piešķirtajiem līdzekļiem norēķinājies par likumā neatļautiem maksājumiem.

Lai arī likums neparedz, ka valsts budžeta līdzekļi tiktu tērēti priekšvēlēšanu izdevumiem, naudas

līdzekļu atņemšana ir pietiekami sāpīga, un no ZZS biroja jau atlaisti vairāki darbinieki.

ZZS Saeimas frakcijas līderis Augusts Brigmanis skaidroja, ka pārkāpums saistīts ar vienu no ZZS sadarbības partijas - Līvānu politiskās apvienības - tēriņiem.

ZZS nolēma par šo KNB lēmumu netiesāties, un nelikumīgi iztērētos līdzekļus atskaitīja atpakaļ budžetā.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu