Trīsstāvu ēkā Stendes ielā nograndis sprādziens; pieci cilvēki cietuši (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @Atels/Twitter

Vakar ap pulksten 21:35 Rīgas Zemgales iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz Stendes ielu, Rīgā, kur noticis sprādziens. Sākotnējā informācija liecina, ka tā varētu būt tehniska rakstura eksplozija, kad notikusi gāzes noplūde no gāzes balona vai plīts, ziņo Valsts policija savā Facebook kontā.

Sprādziena rezultātā cieta pieci cilvēki, no tiem slimnīcā ar dažādām traumām nogādāts 1952. gadā dzimušais dzīvokļa saimnieks, kā arī 1953. gadā dzimusī kaimiņiene, kas atradusies blakus dzīvoklī.

Pēc notikušā nekavējoties tika evakuēti 48 dzīvokļi, no tiem 24 dzīvokļu iemītnieki pēc notikuma vietas apskates varēja atgriezties savos mājokļos. Pārējie dzīvokļu iemītnieki tika izmitināti pie radiem un draugiem, savukārt astoņas personas izmitināja Rīgas pašvaldības policija.

Par notikušo ir sākts kriminālproces

Šobrīd ir nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu eksplozijas iemeslus. Tāpat arī būveksperti veic ēkas papildu apskati, lai konstatētu, vai tā ir droša un piemērota dzīvošanai.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola sacīja, ka notikuma vietā strādāja trīs mediķu brigādes un palīdzība sniegta pieciem cilvēkiem.

Slimnīcā mediķi nogādājuši divus cilvēkus - vīrieti, kurš guvis sejas un roku apdegumus un sievieti, kura guvusi galvas traumu. Trīs cilvēkiem palīdzība tika sniegta uz vietas un tos slimnīcā nebija nepieciešams nogādāt.

Glābēji evakuēja vienu ēkas iedzīvotāju, bet pārējie namu pametuši paši.

Ēkā 2. un 3.stāvā vairākiem mājokļiem izsisti stikli, otrajā stāvā bojātas dzīvokļa starpsienas.

Sprādzienā Zasulaukā cietušo ēku apseko būvniecības speciālisti

Sprādzienā Zasulaukā cietušo ēku apseko būvniecības speciālisti, Latvijas Televīzijas «Rīta Panorāmā» sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis Juris Blūzmanis.

«Ēkas kreisajā pusē apsekošanu veic pieaicinātie būvniecības speciālisti, jo VUGD uzdevums bija nodrošināt drošību līdz ierodas eksperti. Šobrīd darbus organizē Rīgas ēku apsaimniekošanas organizācija,» pavēstīja dienesta pārstāvis.

Sprādziena iemeslus skaidro policija. Ēkā atslēgts ūdens, gāze, elektrība.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu