VID met ārā biroja krēslus; cilvēki sašutuši (237)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/esiatbildigs

Sociālajos tīklos šodien sākusies diskusija par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīcību, metot ārā lielu daudzumu biroja krēslu.

Domubiedru grupa «Neesi vienaldzīgs, esi atbildīgs» šodien «Facebook» publicējusi fotogrāfiju, kurā redzams liels celtniecības atkritumu konteiners, kurā samests desmitiem biroja krēslu.

Cilvēki raksta: «VID izmet konteineru ar krēsliem, kuri ir lietojami. Bagāts dara kā grib, jeb tā izskatās miskastē izmesta nodokļu maksātāju nauda.»

Savukārt SOS bērnu ciemati Latvijā» raksta, ka viņiem šie krēsli būtu noderējuši. Arī vairāki citi sociālo tīklu lietotāji uzskata, ka

būtu bijis labāk, ja VID vecos krēslus būtu atdevis skolām vai bērnunamiem,

vai citām iestādēm, kam tie būtu vajadzīgi.

Bet VID pārstāve portālu TVNET informēja, ka dienests, atbrīvojot telpas no tajās esošajām mēbelēm t.sk. krēsliem, sākotnēji veic to atsavināšanas procesu, t.i., jau kopš marta VID nepārtraukti publicē sludinājumu VAS «Valsts nekustamie īpašumi» mājaslapā internetā, piedāvājot BEZ MAKSAS atsavināt mēbeles citām publiskām personām.

Foto: facebook.com/esiatbildigs

Pārcelšanās procesā mēbeles VID ir atsavinājis tādām iestādēm kā Nodrošinājuma valsts aģentūra, Valsts policija, Nacionālie bruņotie spēki, dažādas skolas, bērnudārzi, sociālie centri.

Kopumā mēbeles ir atsavinātas aptuveni 80 dažādām iestādēm.

Vienlaikus VID veic mēbeļu nomaiņu arī savās struktūrvienībās, kuras izvietotas ārpus Rīgas.

Savukārt mēbeles, t.sk. krēsli, kuri tiek utilizēti (izmesti konteinerā), ir tikai tādi, kuriem konstatēti defekti, un turpmākai lietošanai tie vairs nav derīgi.

Ne vienmēr defekti ir uzreiz saskatāmi, piemēram, krēslam var krist ārā riteņi, būt salauzta kāda detaļa vai sabojājies mehānisms u.c. VID nemetot ārā nevienu kvalitatīvu un lietojamu krēslu un vai mēbeli.

VID no savas puses veicināja procesu sniedzot papildus informāciju:

1. VID mājaslapā tika ievietots sludinājums.

2. Visām ministrijām un pašvaldībām tika izsūtīta vēstule ar aicinājumu izmantot iepriekš minēto iespēju.

Komentāri (237)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu