«Dienas» padomes priekšsēdētājs Maršāns partijai «Vienoti Latvijai» ziedo 16 000 eiro (32)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijai «Vienoti Latvijai» 16 000 eiro partijai ziedojis koncerna «Dienas» padomes priekšsēdētājs un «Rīgas Tirdzniecības ostas» valdes loceklis Jānis Maršāns, liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja interneta mājaslapā.

Partija «Vienoti Latvijai» kopš jūnija sākuma ziedojumos saņēmusi 153 800 eiro.

Skaidrojot savus apsvērumus, kādēļ ziedots tieši šai partijai, Maršāns norādīja: «Viens ir tas, ka mani neapmierina tie, kas šobrīd ir pie varas, bet šie [»Vienoti Latvijai«] ir man tuvākie, kurus es gribētu redzēt Saeimā un valdībā.»

«Vienoti Latvijai» no citām partijām atšķir fakts, ka kopējais ziedotāju skaits ir relatīvi mazs, toties individuāli ziedotās summas tieši pretēji ir ievērojami lielākas kā citām partijām.

Piemēram, kopš 1.jūnija ziedojumu 16 000 eiro apmērā atvēlējuši vairāki cilvēki - «Cirīšu HES» vadītājs Normunds Aizkalns, bijušais «Dienas» valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols un bijušais premjers Aigars Kalvītis. No minētajiem tikai Kalvītis kandidē Saeimas vēlēšanās no «Vienoti Latvijai» saraksta. Savukārt par astoņiem eiro mazāku summu - 15 992 eiro - ziedojis finanšu kompānijas «Laika Stars» partneris Vadims Jerošenko, kurš iepriekš pārstāvējis apvienību «Saskaņas centrs».

«Vienoti Latvijai» ziedojis bijušais premjerministrs Ivars Godmanis, kurš partijai atvēlējis 15 000 eiro. Viņš arī kandidē Saeimas vēlēšanās no «Vienoti Latvijai» partijas saraksta.

Dāsnu ziedojumu «Vienoti Latvijai» veikusi arī Zalānu ģimene, atvēlot kopā 17 000 eiro, no kuriem 3500 eiro pārskaitījis Edgars Zalāns, bet 13 500 partijai ziedojusi viņa sieva «Diānas Zalānes Projektu birojs» vadītāja Diāna Zalāne. Edgars Zalāns kandidē Saeimas vēlēšanās no partijas saraksta.

Pārējie partijas labvēļi pārsvarā ir tās biedri, un ziedotās summas ir līdz pat 8000 eiro.

Jūlijā «Vienoti Latvijai» ziedojumos saņēmusi 6750 eiro, bet augustā - 147 000 eiro.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu