Pedagogi lūdz speciālistiem padomu darbā ar agresīviem bērniem (86)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) rīkotajā telefonakcijā «Uzticības tālrunis pedagogiem un vecākiem» saņemti 480 zvani, no kuriem vairākos pedagogi lūguši padomu darbā ar agresīviem bērniem.

Kā pastāstīja VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta speciālists Taivo Trams, no visiem zvanītājiem 45 gadījumos zvanījuši pieaugušie un konsultējušies jautājumos par bērniem, tostarp saistībā ar jauno mācību gadu.

Vairāki vecāki runājuši par problēmām pirmsskolas izglītības iestādēs, piemēram, par nepiemērotas valodas audzināmo grupu bērniem vasaras mēnešos un neatbilstoša brīvā laika pavadīšanas nodrošināšanu.

Vecvecāki interesējušies par bērnu disciplinēšanas jautājumiem un bērnu veselības jautājumiem, kas varētu apgrūtināt mācību procesu.

Savukārt pedagogi konsultējušies jautājumos par darbu ar agresīviem bērniem un iespējamiem risinājumiem.

Vēl vairāki pieaugušie bijuši norūpējušies par novēroto vardarbību pret bērniem vai nerūpēšanos par bērniem kādā no ģimenēm.

Kā ziņots, uzticības tālruņa akcija norisinājās no 25.augusta līdz 31.augustam.

Uzticības tālruni 116111 var sazvanīt katru darba dienu no plkst.8 līdz 23, sestdienās no plkst.8 līdz 22, bet svētdienās - no plkst.10 līdz 22. Zvans pa tālruni ir bez maksas, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.

Komentāri (86)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu