Vēlreiz aicina policiju izstrādāt rīcību īrnieka izlikšanas gadījumos (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien vēlreiz aicināja policiju izstrādāt rīcību gadījumos, kad namu īpašnieki piespiež īrniekus negaidīti atstāt savus mājokļus.

Komisijas deputāti trešdien apsprieda gadījumus, kad atsevišķi namīpašnieki ar «bandītiskām metodēm» cenšas panākt un arī panāk īrnieku izlikšanu. Pēc komisijas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) vārdiem, terorizējot un iebiedējot iedzīvotājus, dzīvokļiem pretlikumīgi tiek atslēgti pamatpakalpojumi – ūdens un apkure, aizmetinātas mājokļu durvis. Pēc vēršanās policijā vai valsts iestādēs sekojot jauni terora pasākumi.

Deputāti atkārtoti policiju aicināja izstrādāt iekšējo kārtību un rekomendācijas, kā rīkoties izsaukumos, kad dzīvoklim samainīta slēdzene, un īrnieks netiek dzīvoklī. Saeimas Preses dienestā norāda, ka no Ģenerālprokuratūras pārstāvjiem izskanēja viedoklis, ka likumdošanas izmaiņas nav nepieciešamas un regulējums pieļauj policijas rīcību šādos konflikta gadījumos arī īrnieka interesēs.

Saeimas komisija šo jautājumu skatīs vēlreiz kādā no nākamajām sēdēm, uz kuru aicinās iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski un Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi, jo trešdien, neraugoties uz aicinājumu, viņi Saeimā nebija ieradušies.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu