DP vērtēs iespējamu dokumentu viltošanu Sudrabas partijas reģistrācijas procesā (123)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Drošības policija (DP) vērtēs bijušo partijas «No sirds Latvijai» biedru iesniegumu par iespējamu dokumentu viltošanu partijas reģistrācijas procesā. Pēc iesniegumā minēto faktu izvērtēšanas DP lems par turpmākajām darbībām.

Jau ziņots, ka bijušie partijas «No sirds Latvijai» biedri Arnis Kauliņš, Aivars Rudzāts un Liene Cipule ir vērsušies tiesībsargājošās iestādēs par iespējamu dokumentu viltošanu partijas «No sirds Latvijai» reģistrācijas procesā.

Cipule iepriekš skaidroja, ka partijas statūti, kas tika iesniegti Uzņēmumu reģistram, neatbilst statūtiem, par kuriem nobalsoja partijas biedri tās dibināšanas kongresā. Proti, pieci punkti tajos tika mainīti.

Cipule pastāstīja, ka to pamanīja tad, kad tika apsvērta doma par izstāšanos no partijas. Toreiz bijusi ideja sasaukt ārkārtas partijas kopsapulci, un tad pamanīts, ka punkts par kopsapulces sasaukšanu esot mainīts.

Ņemot vērā iesniegumā izklāstītos faktus un iesniegtos dokumentālos pierādījums, iesniedzēji lūdz izvērtēt, vai partijas reģistrācijas procesā ir saskatāmi Krimināllikumā un citos normatīvajos aktos noteiktā pārkāpumi, un vērtēt, kāda ir partijas valdes locekļu atbildība.

Augustā bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas partiju «No sirds Latvijai» pametušas divas biedres - Liene Cipule un Margarita Laicāne, kuras abas ir kandidātes partijas sarakstā 12.Saeimas vēlēšanām. Sudraba šādu rīcību dēvē par centieniem graut viņas partiju.

Nedaudz vēlāk no partijas izstājušies arī tās līdzšinējie biedri Aivars Rudzāts un Arnis Kauliņš, kurš skaidroja, ka, stājoties politiskajā spēkā, tam bija deklarēti mērķi uz tautvaldības sasniegšanu, taču praksē tas neesot pilnībā izpaudies kandidātu saraksta un programmas veidošanā.

Komentāri (123)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu