Spēlē «izdzivot.lv» piedāvās iejusties nabadzīgu ģimeņu ādā (57)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sabiedrības vērtējumam tiek nodota uzlabota un atjaunināta sociālā spēle internetā «www.izdzivot.lv», kas spēlētājam dod iespēju iejusties to ģimeņu ādā, kuras zemo ienākumu dēļ spiestas dzīvot trūcīgos apstākļos un kam nākas lūgt labdarības organizāciju palīdzību.

Kā informēja «www.izdzivot.lv» organizatore un Latvijas Samariešu apvienības projekta «Paēdušai Latvijai» vadītāja Agita Kraukle, spēlē ikviens varēs izmēģināt izdzīvot vienu kalendāro mēnesi ar minimāliem ienākumiem un regulārām elementārām ikdienas vajadzībām - īres un kredītsaistību apmaksu, pārtikas iegādi, veselības problēmām un citu ikdienišķu problēmu risināšanu.

Spēlētājs sākuma pozīcijā ir bezdarbnieks,

kurš viens pats audzina bērnu. Viņam ir atlikuši 430 eiro un ir nepieciešamība tūlīt atrast darbu. Viņam ir iespēja izvēlēties - strādāt par oficiantu, noliktavas strādnieku vai sekretāri. Tāpat spēles gaitā ir sastopami dažādu situāciju un izvēļu skaidrojumi, kā arī pamudinājumi ziedot projektam «Paēdušai Latvijai».

«Kamēr plaši tiek runāts, ka Latvijā uzlabojas dzīves apstākļi un samazinās trūcīgo skaits, joprojām Latvijā ir ļoti daudz ģimeņu, kurām zemo ienākumu dēļ nākas pieņemt smagus lēmumus un izdzīvot spiedīgos apstākļos. Mēs nevaram ikvienu Latvijas iedzīvotāju aizvest uz šīm mājām un dot iespēju izdzīvot ar šo cilvēku ienākumiem, tomēr varam palīdzēt to apjaust ar virtuālās realitātes palīdzību,» stāsta Kraukle.

Spēles pirmā versija tika demonstrēta pirms diviem gadiem sociālajā kampaņā «izdzīvot.lv» un iemantoja plašu rezonansi un atsaucību. Kopumā

spēli iepriekšējā versijā izspēlēja 29 500 cilvēku.

Atjauninātā versija ir plašāka un izstrādāta vēl detalizētāk.

«Ar šo iniciatīvu vēlamies uzskatāmi parādīt, cik grūta ir ikdiena tūkstošiem ģimeņu visā Latvijā, [..] kā arī aicināt savus draugus un paziņas būt sociāli līdzjūtīgiem,» pauž Kraukle.

Biedrība «Latvijas Samariešu apvienība» ir brīvprātīga, politiski un reliģiski neatkarīga, kompetenta, inovatīva, dinamiska un uz praktisku rīcību orientēta sabiedriskā labuma organizācija, kuras devīze ir «Palīdzēt dzīvot».

Latvijā Samariešu apvienība ir viena no lielākajām nevalstiskajām organizācijām. Samariešu apvienība ir sertificēta kā daudzu sociālo pakalpojumu sniedzējs, ārstniecības un izglītības iestāde. Tā piedāvā daudzus sociālus, medicīniskus un apmācības pakalpojumus, kas klientiem ir pieejami gan ar pašvaldību vai darba devēju līdzdalību, gan arī individuāli.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu