Latvija un Vācija veic kopīgus novērošanas lidojumus pār Krieviju (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas un Vācijas militārie inspektori šonedēļ saskaņā ar atvērto debesu līgumu veic novērošanas lidojumus virs Krievijas, pirmdien informēja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Inspektoru grupa novērošanas lidojumus veic ar Zviedrijā ražotu novērojumu lidmašīnu SAAB-340B.

Lidmašīnā atradīsies arī Krievijas speciālisti, lai kontrolētu stingru saskaņoto lidojuma parametru ievērošanu un līgumā paredzētās aparatūras izmantojumu.

Atvērto debesu līgums parakstīts 1992.gadā Helsinkos, un spēkā stājās 2002. gadā. Tas ir viens no Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pasākumiem drošības un savstarpējās uzticēšanās veicināšanai. Pašlaik līgumam ir pievienojušās 34 valstis, un tā ietvaros katru gadu tiek veikti vairāki desmiti novērošanas lidojumu. Atvērto debesu līgums paredz savstarpēji saskaņotus novērošanas-filmēšanas pārlidojumus virs dalībvalstu teritorijām, lai iegūtu informāciju par to bruņotajiem spēkiem, militārajiem objektiem un aktivitātēm.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu