Pēc Zolitūdes traģēdijas slimnīcām plāno novirzīt vēl 40 000 eiro (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pēc Zolitūdes traģēdijas ārstniecības iestādēm izdevumu segšanai valdība otrdien plāno novirzīt vēl gandrīz 40 tūkstošus eiro, liecina Ministru Kabineta darba kārtība.

Pēc traģēdijas Nacionālajam veselības dienestam tika uzdots nodrošināt, ka ārstniecības iestādes apkopo rēķinus, bet neiekasē no cietušajiem pacienta iemaksu un līdzmaksājumus, kā dēļ ārstniecības iestādēm, kuras sniegušas ambulatoros un stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus tirdzniecības centra «Maxima» traģēdijā cietušajiem, radušies papildus izdevumi, kurus ir nepieciešamas kompensēt.

46 160 eiro valdība jau novirzīja ārstēšanās izdevumiem, kas sniegti laika posmā no 2013.gada 21.novembra līdz 2014.gada 31.janvārim.

Savukārt otrdien valdība lems par 39 999 eiro novirzīšanu ārstniecības iestādēm par veselības aprūpes pakalpojumu apjomu, kas sniegts no 2014.gada 1.februāra līdz 2014.gada 30.jūnijam. Ministri balsos par finansējuma piešķiršanu no budžeta programmas «Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem».

Pērn 21.novemrbī Zolitūdē sagruva lielveikala jumts, bojā gāja 54 cilvēki, daudzi tika ievainoti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu