Cietums liellopu ganāmpulka uzturēšanu nevar atļauties (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ieslodzījuma vietu pārvalde nevar atļauties uzturēt liellopu ganāmpulku, intervijā Latvijas Radio teica Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniece Ilona Spure.

Vecumnieku cietumam pieder liellopu ganāmpulks, kurā ietilpst 37 govis, 14 teles, 32 teļi un divi buļļi. Tomēr pirmdien ganāmpulka izsole noslēdzās bez rezultāta, jo izsolei, kuras sākumcena bija noteikta 57,3 tūkstošu eiro, neviens nepieteicās.

Peļņu, izsolot ganāmpulku, pārvalde negūtu, jo nauda būtu jāieskaita Valsts budžetā.

«Nosaucot lopu turēšanu cietumā par resocializāciju, domāju, ka īsti prātīgi tas nav. Arī šajā brīdī fermā strādāja divi notiesātie, pārējie strādāja ārpus cietuma teritorijas. Viņi, protams, labprāt izvēlas strādāt Rīgā, Bauskā, Dobelē pie komersanta, lai nopelnītu lielāku naudas summu, nevis strādāt lopu fermā. Tas jau bija pārvērties par tādu, negribu teikt, piespiedu sabiedrisko darbu, bet, lai apkoptu lopus, tā labprātīgi neviens arī vairs nevēlējās iet,» stāstīja Spure.

Fermas uzturēšanā esot jāiegulda arī pietiekami daudz līdzekļu. «Vai tas ir rentabli, tas bija jautājums. Tas tika apsvērts, analizēts un tika veikti aprēķini, un mēs saprotam, ka mēs to nevaram atļauties,» teica IeVP priekšniece.

Liellopu ferma Vecumnieku cietumā pastāv vairākus gadus un tā bija paredzēta ieslodzīto resocializācijas vajadzībām jeb nodarbinātībai. Valsts kontrole 2012.gadā secināja, ka fermas darbība neatbilst normatīvajos aktos noteiktajam, jo tajā tiek veikta saimnieciskā darbība.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu