Pētnieku aptaujā līdz šim piedalījušies 6000 aizbraukušo tautiešu (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Universitātes (LU) pētnieku aptaujā, kas notiek projekta «Latvijas emigrantu kopienas: nacionālā identitāte, transnacionālās attiecības un diasporas politika» ietvaros, līdz šim piedalījušies seši tūkstoši tautiešu, pastāstīja pētnieks Mārtiņš Kaprāns.

Lielās intereses dēļ Latvijas emigrantu aptauja ir pagarināta par mēnesi un noslēgsies 15.oktobrī.

Kaprāns pastāstīja, ka lielākoties atbildējuši tautieši, kas izceļojuši uz Eiropas valstīm.

«Atsaucība joprojām ir diezgan liela, tai ir pieaugošs efekts. Pašlaik pilnās anketas aizpildījuši seši tūkstoši. Esmu paanalizējis datus no Lielbritānijas, tur nāk ārā ļoti interesantas lietas. Piemēram, tas, ka latviešu kopiena ir ļoti izkliedēta - lielpilsēta, lauki, mazpilsētas, tas ietekmē attieksmi, tas ir ļoti no svara,» norādīja pētnieks.

Jau ziņots, ka pētījuma mērķis ir iegūt daudzpusīgu informāciju gan par pēdējās desmitgadēs izbraukušajiem Latvijas iedzīvotājiem, gan par latviešu diasporu kopumā.

Aptaujā aicināts piedalīties ikviens Latvijas valstspiederīgais vai latvietis, kas saistīts ar Latviju, bet pastāvīgi vai daļēji dzīvo un strādā ārpus Latvijas. Aptaujas anketa pieejama interneta vietnē «www.aptauja.migracija.lv».

Anketu veido vairāki tematiskie bloki: pārcelšanās uz dzīvi ārpus Latvijas, apmierinātība ar dažādiem dzīves aspektiem, nodarbinātība un izglītība, attiecības ar Latvijas un mītnes zemes sabiedrību. Rēķinoties ar cilvēku aizņemtību, aptaujas dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja aizpildīt īsāku vai izvērstāku anketas versiju.

Aptauja sākās 4.augustā.

Projektu finansiāli atbalsta Eiropas Savienības Sociālais fonds, un tā īstenošanā iesaistīti sociologi, ekonomisti, politologi un komunikācijas pētnieki. Projektu organizatoriski un praktiski atbalsta Ārlietu ministrija, Latvijas Pašvaldību savienība, kā arī Pasaules Brīvo latviešu apvienība un citas organizācijas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu