Uz Saeimas vēlēšanām vēlētāja apliecību izsniegs 27 520 pilsoņiem (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Uz 12.Saeimas vēlēšanām vēlētāja apliecība tiks izsniegta 27 520 pilsoņiem, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotā informācija.

Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) aģentūru BNS informēja, ka šīs nedēļas laikā CVK šiem vēlētājiem izgatavos vēlētāja apliecības, kuras no nākamās pirmdienas, 22.septembra, līdz 3.oktobrim varēs saņemt tajā PMLP teritoriālajā nodaļā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība. Vēlētāja apliecības varēs saņemt bez maksas.

PMLP informācija liecina, ka visvairāk vēlētāju, kuriem 12.Saeimas vēlēšanu dienā nebūs derīgas Latvijas pilsoņa pases, bet būs tikai derīga Latvijas pilsoņa personas apliecība, personas apliecības ir izņēmuši Rīgas, Valmieras, Talsu, Saldus, Kuldīgas un Bauskas PMLP teritoriālajās nodaļās.

Saeimas vēlēšanās atšķirībā no pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām vēlētāju uzskaitei nelieto iepriekš izveidotus vēlētāju sarakstus, tāpēc vēlēšanu dienā vēlētāji var balsot jebkurā savai atrašanās vietai tuvākajā iecirknī. Lai nodrošinātu, ka katram vēlētājam ir tikai viena balss, vēlēšanu iecirknī vēlētāja pasē izdara atzīmi – spiedogu – par dalību vēlēšanās.

Tomēr kopš 2012.gada personu apliecinošs dokuments Latvijā ir arī personas apliecība jeb ID karte, un arvien vairāk pilsoņu izvēlas kā personu apliecinošu dokumentu lietot tikai personas apliecību.

Tā kā personas apliecībā spiedogu par dalību vēlēšanās iespiest nevar, tad vēlētājiem, kuriem vēlēšanu dienā nebūs derīgas pases, lai piedalītos 12.Saeimas vēlēšanās, līdz 3.oktobrim ir jāizņem vēlētāja apliecība.

Vēlēšanu iecirknī vēlētāja apliecība būs jāuzrāda kopā ar personas apliecību, un spiedogs par dalību vēlēšanās tiks iespiests vēlētāja apliecībā. Pēc tam vēlētāja apliecība būs jāatdod vēlēšanu iecirkņa komisijai.

Vēlētājiem, kuriem ir gan pase, gan personas apliecība, vēlēšanu iecirknī jāuzrāda derīga Latvijas pilsoņa pase.

12.Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu