Pārtikas pakas trūcīgajiem nākamajos gados varētu papildināt arī gatavās maltītes un higiēnas preces (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Turpmākajos gados atbalsts vistrūcīgākajām personām kļūs daudzveidīgāks - līdztekus jau ierastajām pārtikas pakām sociāli vismazāk aizsargātajai iedzīvotāju daļai no īpaša Eiropas Savienības fonda būs pieejamas arī gatavās maltītes un higiēnas preces, informēja Saeimas preses dienestā.

Savukārt skolēniem paredzēts nodrošināt individuālus mācību piederumus. To paredz Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām 2014.-2020.gada plānošanas periodam vadības likums, kuru šodien konceptuāli atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas, kā arī Sociālo un darba lietu komisijas deputāti.

Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām mērķis ir mazināt nabadzības ļaunākās formas, sniedzot palīdzību vistrūcīgākajām personām un mazinot to sociālo atstumtību. Ar fonda atbalstu iedzīvotājiem tiks nodrošināta nemateriāla palīdzība - pārtika un preces, kā arī sniegta informācija, konsultācijas un piedāvātas neformālas apmācības.

Tiesības uz pārtikas un pamata materiālo palīdzību būs personām un ģimenēm, kuras pašvaldība atzinusi par trūcīgām, kā arī personām un ģimenēm, kuras nonākušas krīzes situācijā.

Pārtikas palīdzību ik gadu plānots sniegt 98 000 iedzīvotāju, bet pamata materiālo palīdzību - 49 000 bērnu.

Labklājības ministrija prognozē, ka pārtikas paku un preču izsniegšanu varēs sākt 2015.gada pirmajā ceturksnī.

Vistrūcīgāko personu atbalstam šajā programmā no 2014. līdz 2020.gadam ir pieejami vairāk nekā 48 miljoni eiro. No izmaksām 85% segs fonds, bet 15% būs Latvijas līdzfinansējums.

Lai paātrinātu likuma pieņemšanu un atbalsta pasākumus varētu sākt pēc iespējas ātrāk, atbildīgā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija aicinās Saeimu šo likumprojektu skatīt steidzamības kārtā divos lasījumos.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu