Skaties tiešraidi: Latvijas transporta iespēju nākotne (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas dzelzceļa konferencē Globālās transporta kustības vīzija 2050 starptautiski eksperti analizēs transporta nākotni. TVNET piedāvā iespēju konferenci šodien, 17. septembrī, no plkst.13 vērot tiešraidē.

17. septembrī uz Latvijas dzelzceļa organizēto starptautisko konferenci Globālās transporta kustības vīzija 2050 ieradīsies pasaulslavenais futurologs un vizionārs, Da Vinči institūta (DaVinci Institute) izpilddirektors Tomass Freijs (Thomas Frey), kurš uzstāsies ar prezentāciju par to, kāda varētu būt transporta un infrastruktūras nākotne 2050. gadā.

T.Freijs, kurš ir viens no globālā mērogā visbiežāk citētajiem futurologiem, uzskata, ka jau turpmāko 20 gadu laikā pasaule pieredzēs lielākas pārmaiņas, nekā līdzšinējā cilvēces vēsturē kopumā, un tas attieksies arī uz bāzes infrastruktūru.

LDz starptautisko konferenci organizē ar mērķi rosināt diskusiju par transporta nozares un stratēģiskās infrastruktūras ilgtermiņa attīstību. Konferenci atklās Latvijas Republikas ministru prezidente Laimdota Straujuma, un tajā ar prezentācijām uzstāsies arī Eiropas Dzelzceļa un Infrastruktūras kompāniju savienības izpilddirektors Libors Lohmans (Libor Lochman), starptautiskais loģistikas eksperts Henks van Dīrens (Henk van Dieren) un Somijas transporta aģentūras projektu ģenerāldirektors Kari Ruohonens (Kari Ruohonen).

«Par to, kā mēs dzīvosim un strādāsim pēc 20-30 gadiem mums ir jāsāk domāt jau šodien. It īpaši lielajos, stratēģiskajos jautājumos, kāds viennozīmīgi ir arī infrastruktūras attīstības jautājums, mums ir jādomā ilgtermiņā. Latvijas dzelzceļš ar šo konferenci vēlētos iedibināt tradīciju vismaz reizi gadā nozarei sanākt kopā un paskatīties uz lietām ilgtermiņā, apmainīties ar svaigām idejām un iedvesmoties tālākajam darbam,» norāda VAS Latvijas Dzelzceļš prezidents Uģis Magonis.

Arī T.Freijs uzsver, ka «vispārīgi raugoties, infrastruktūra ir ilgtermiņa investīcijas, kas mūs virza pretim efektīvākas un labāk funkcionējošākas sabiedrības izveidei.»

Starptautiskais loģistikas eksperts Henks van Dīrens konferencē analizēs dzelzceļa ietekmi uz transporta plūsmu šodien un izaugsmi nākotnē. Savukārt Eiropas Dzelzceļa un Infrastruktūras kompāniju savienības izpilddirektors Libors Lohmans (Libor Lochman) referēs par vienotās Eiropas dzelzceļa telpas attīstību. Somijas transporta aģentūras projektu ģenerāldirektors Kari Ruohonens (Kari Ruohonen) uzstāsies ar tēmu par stratēģiskās infrastruktūras lomu valsts globālajā konkurētspējā. Konferences izskaņā lektori piedalīsies apaļā galda diskusijā «Infrastruktūras loma valasts ekonomikas attīstībā un izaugsmē».

Sākot no plkst. 13:30 konferences gaitai varēs sekot tiešsaistē arī Latvijas Dzelzceļa mājaslapā: http://www.ldz.lv/konference

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu