Austrumu slimnīcas Mikroķirurģijas centrā veikta totāla deguna rekonstrukcija (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Mikroķirurģijas centra speciālisti ir veikuši totālu deguna rekonstrukciju pacientei ar ļaundabīgu deguna audzēju. Šāda apjoma operācija Latvijā līdz šim vēl nav veikta, TVNET informēja slimnīcā.

82 gadus veco pacienti operēja Mikroķirurģijas centra mikroķirurgs Dr.Kalvis Pastars un plastikas ķirurģe Dr.Anda Gaile.

«Tā kā audzējs bija pārņēmis praktiski visu deguna virsmu, vienīgā radikālā audzēja ķirurģiska ārstēšana bija deguna amputācija», skaidro Dr.Pastars. «Pacientei pirmajā operācijā tika veikta deguna amputācija, un kad bija skaidrs, ka audzējs ir izņemts veselo audu robežās, tika veikta otra operācija - totāla deguna rekonstrukcija.»

«Deguna rekonstrukcijas operācija ir interesanta ar to, ka mums bija jāatjauno pilnībā viss deguns, gan deguna eju gļotāda, deguna skrimšļainā daļa un deguna āda - faktiski pacientei tika uztaisīts jauns deguns», skaidro Dr.A.Gaile.

Rekonstruktīvā mikroķirurģija ir plastiskās ķirurģijas disciplīna, kas labo cilvēka ķermeņa deformācijas un koriģē funkcionālas nepietiekamības. Veiktā deguna rekonstruktīvā operācija nodrošina ne tikai estētisku, bet arī funkcionālu rezultātu.

RAKUS Mikroķirurģijas centrs – vienīgā vieta Latvijā, kur tiek sniegta neatliekama mikroķirurģiska palīdzība un mikroķirurģijas speciālistu palīdzība bērniem. Mikroķirurģijas centrs ir viens no vadošajiem un lielākajiem plastiskās ķirurģijas centriem Baltijas valstīs. Kvalificētie speciālisti un augstie drošības standarti ir padarījuši Mikroķirurģijas centru par pazīstamu un respektablu medicīnas iestādi ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un pasaulē.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu