Kaktiņš: Saeimā var iekļūt «No sirds Latvijai» un vēl kāda mazā partija (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Aptauju dati liecina, ka 12.Saeimas vēlēšanās 5% slieksni varētu pārvarēt ne tikai parlamentā jau šobrīd pārstāvētie politiskie spēki, bet arī «No sirds Latvijai» un vēl kāda mazā partija, aģentūrai BNS sacīja SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Viņš akcentēja, ka dažādu kompāniju veiktās aptaujas nevar uzskatīt par prognozēm, vienlaikus norādot, ka to rezultātā tiek iegūti dati, kas ļauj prognozēt vēlēšanu rezultātus.

«Protams, var gadīties, ka nākamās Saeimas sastāvs īpaši neatšķirsies no pašreizējā. Taču pašreiz pieejamie aptauju dati liecina, ka tikpat labi var izrādīties, ka Ingunas Sudrabas veidotā «No sirds Latvijai» ne tikai pārvar 5% barjeru, bet arī iegūst vēl nopietnāku pārstāvniecību Saeimā, un tajā iekļūst vēl kāda no tā dēvētajām mazajām partijām,» sacīja Kaktiņš.

SKDS vadītājs norādīja, ka gadījumā, ja parlamentā sāks strādāt viena vai pat divas tajā pašreiz nepārstāvētas partijas, pārējām, šobrīd jau pārstāvētajām partijām automātiski jārēķinās ar mazāku pārstāvniecību. «Tādējādi arī valdības sastāvs var izrādīties citādāks, nekā šobrīd,» piebilda Kaktiņš.

12.Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu