Priekšvēlēšanu kampaņā nelikumīgi izmanto karavīra formas tērpu (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizsardzības ministrija (AM) pēdējo nedēļu laikā konstatējusi vairākus gadījumus, kad priekšvēlēšanu kampaņā deputātu kandidāti nelikumīgi izmanto karavīru formas tērpus, zināja AM.

Ministrija norāda, ka noteiktos gadījumos atvaļinātie karavīri neievēro likumu par karavīra formas tērpa valkāšanas tiesībām pēc atvaļināšanas no aktīvā dienesta.

Militārā dienesta likuma 47.panta ceturtajā daļā noteikts, ka atvaļinātam karavīram atļauts valkāt karavīra formas tērpu valsts svētkos, atceres un atzīmējamās dienās, militāro vienību sarīkojumos un citos AM un Nacionālo bruņoto spēku atbalstītos pasākumos Latvijas vai ārvalstīs. Nav pieļaujami citi likumā neparedzēti gadījumi, kad atvaļināts karavīrs drīkstētu valkāt formas tērpu. Tāpat nav pieļaujams, ka priekšvēlēšanu politiskajā kampaņa tiek balstīta uz iepriekšējo militāro dienestu un priekšrocību nēsāt formas tērpu pēc atvaļināšanas no aktīvā dienesta.

Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka AM pretenzijas ir pret partiju «Saskaņa». Piemēram, šā politiskā spēka priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros veidotajās vides reklāmās izmantoti attēli, kuros līdzās Nilam Ušakovam un Aleksandram Sakovskim ir Latvijas armijas formā tērpts Sandris Bergmanis, kurš šobrīd ir atvaļināta militārpersona. Turklāt šis neesot vienīgais gadījumas, kad kandidāti no «Saskaņas» pieļāvuši pārkāpumus, izmantojot armijas formas tērpu.

AM nosūtījusi vēstuli attiecīgajām personām, vēršot uzmanību, ka karavīra formas tērpa valkāšanas noteikumu neievērošanas gadījumā likuma paredzēta šo tiesību atņemšana, aicinot turpmāk stingri ievērot likuma prasības un ar cieņu izturēties pret karavīru formastērpu.

12.Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu