Nesāks kriminālprocesu pret Mamikinu par neslavas celšanu medijos (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Policija nolēmusi nesākt kriminālprocesu pret Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Andreju Mamikinu («Saskaņa») par neslavas celšanu medijos, apstiprināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Dairis Anučins.

«Tika veikta atkārtota pārbaude un konstatēts, ka nav pamata procesa sākšanai, līdz ar to kriminālprocess nav uzsākts,» skaidroja Anučins.

Saeimas deputāts Andrejs Judins (V) bija vērsies policijā ar iesniegumu par neslavas celšanu masu medijos, ko veicis Mamikins.

«No policijas puses vasaras sākumā jau bija viens atteikuma materiāls, bet viņš to laikam pārsūdzēja prokuratūrā. Mani tagad nepratināja, bet nācās sniegt atkārtotu paskaidrojumu,» iepriekš aģentūrai LETA atzina Mamikins.

Deputāts arī norādīja, ka paskaidrojums sniegts par radio «Baltkom» sižetu. «Savā paskaidrojumā es arī atzīmēju, ka viņš mani nosauca par meli, kas mani, protams, ļoti aizvainoja. Es pat gribēju iet uz policiju ar iesniegumu, bet pēdējā brīdī pārdomāju un piedevu viņam kā kristietim. Mans mērķis nebija apvainot Judinu,» sacīja Mamikins.

Savukārt Judins aģentūrai LETA atteicās komentēt iesnieguma iemeslu, norādot, ka nevēlas turpināt Mamikina iesākto darbu, pārpublicējot «aizvainojošu un apkaunojošu» informāciju, taču, vaicāts, kad tika pieņemts lēmums par vēršanos policijā, Judins norādīja, ka tas bija maija vidū. «Pirms [Eiropas Parlamenta] vēlēšanām,» apstiprināja Judins.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu