VID kompleksa gaisa kvalitātes mērījumu rezultāti būs pēc nedēļas (31)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunā kompleksa Mežaparkā gaisa kvalitātes mērījumu rezultāti varētu būt zināmi apmēram pēc nedēļas, pastāstīja VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

Viņa norādīja, ka, reaģējot uz dienesta darbinieku sūdzībām, 10.septembrī jaunajā VID kompleksā Mežaparkā veikti gaisa kvalitātes mērījumi, kuru rezultāti provizoriski varētu būt pieejami 24.septembrī. «Pēc tam arī tiks lemts par tālāko rīcību,» viņa teica.

Tāpat Augstkalne-Jaunbērziņa atzīmēja, ka kopš 9.septembra nav saņemtas jaunas sūdzības par gaisa kvalitāti VID kompleksā. Līdz 9.septembrim bija saņemtas rakstiskas sūdzības no četriem cilvēkiem, kuri lūdza apsekot 29 darba vietas. Savukārt mutiskas sūdzības saņemtas no četriem cilvēkiem, kas sūdzējās par sliktu pašsajūtu.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka pirmās VID struktūrvienības pārcelšanos uz jauno VID administratīvo ēku kompleksu sāka maija vidū. Pārcelšanos pilnībā plānots pabeigt septembra pirmajā pusē.

Tāpat ziņots, ka VID administratīvo ēku komplekss Mežaparkā, Talejas ielā 1, būvēts, lai samazinātu VID administratīvās izmaksas, palielinātu institūcijas darba efektivitāti, kā arī nodrošinātu klientiem augstāka līmeņa servisu. VID administratīvo ēku kompleksā ir paredzētas darba vietas vairāk nekā 2500 VID darbiniekiem un tiek prognozēts, ka vienas dienas laikā to apmeklēs apmēram 2000 VID klientu.

2008.gada marta vidū valdība atļāva VID jaunās administratīvās ēkas būvniecībai piesaistīt privāto partneri ‒ «New Europe Real Estate Ltd.» piederošo uzņēmumu «Mežaparks SPV» ‒ un rīkoties, lai nodrošinātu jaunā VID centrālā aparāta vienotā administratīvā ēku kompleksa būvniecību un iznomāšanu Rīgā. «Mežaparks SPV» 2008.gada vasarā nodibināja kopuzņēmumu VID jaunās administratīvās ēkas būvniecībai un apsaimniekošanai ‒ «Biroju centrs Ezerparks». Ēkas būvdarbus veica «Re&Re».

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu