Esiet atbildīgi - laikus brīdiniet ārstu par neierašanos uz vizīti (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Nacionālais veselības dienests (NVD) aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un jau laikus brīdināt ārstniecības iestādi, ja iepriekš noteiktā vizīte pie speciālista tomēr netiks apmeklēta, informēja NVD pārstāve Māra Āboliņa. NVD rīcībā esošā informācija liecina, ka joprojām ir augsts pieteikto, bet neapmeklēto vizīšu skaits pie ārsta, kas paildzina gaidīšanas rindas citiem.

Piemēram, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas klīnikā «Gaiļezers» uz ieplānoto konsultāciju pēdējos mēnešos, iepriekš nebrīdinot, nav ieradušies 17% pacientu, Latvijas Onkoloģijas centrā - 14%, turpretī Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā - 20%.

Šādas neapmeklētas vizītes mākslīgi pagarina gaidīšanas rindas citiem pacientiem, jo viņiem tiek liegta iespēja šajā laikā saņemt konsultāciju pie speciālista, skaidroja Āboliņa.

Lai mazinātu šādu gadījumu skaitu, daudzas ārstniecības iestādes iepriekš sazinās ar pacientiem, lai precizētu, vai nekas nav mainījies un konsultācija notiks. Tomēr NVD aicina arī pašus pacientus izturēties atbildīgi, un, ja vizīte vairs nav nepieciešama vai laikus ir zināms, ka uz to nevarēs ierasties, brīdināt ārstniecības iestādi. Līdz ar to šo konsultācijas laiku varēs izmanot cits pacients un saņemt nepieciešamo palīdzību.

Informācija par visām ārstniecības iestādēm, kas sniedz valsts apmaksātu veselības aprūpi, kā arī gaidīšanas rindu garumiem pakalpojumu saņemšanai iespējams uzzināt mājaslapā «www.rindapiearsta.lv» vai pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001234.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu