Pagarina ārzemēs dzīvojošo Latvijas valstspiederīgo aptaujas termiņu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Līdz 15.oktobrim pagarināts ārzemēs dzīvojošo latviešu un Latvijas valstspiederīgo aptaujas termiņš, aģentūru LETA informēja projekta pētnieks Mārtiņš Kaprāns. Termiņš pagarināts, lai dotu iespēju aptaujā piedalīties arī tiem, kas vasaras mēnešos bija atvaļinājumā vai citu iemeslu dēļ nespēja atrast laiku aptaujai.

4.augustā sāktā ārpus Latvijas dzīvojošo latviešu aptauja ir guvusi lielu atsaucību, un tajā ir paguvuši piedalīties jau 6000 cilvēku no visas pasaules. Visaugstāko aktivitāti ir izrādījuši Eiropas valstīs - Lielbritānijā, Īrijā un Vācijā - dzīvojošie latvieši, taču atbildes saņemtas pat no tik tālām valstīm kā Dienvidāfrika, Jaunzēlande, Brazīlija un Ķīna.

Aptaujas mērķis ir iegūt daudzpusīgu informāciju gan par pēdējās desmitgadēs izbraukušajiem Latvijas iedzīvotājiem, gan par latviešu diasporu kopumā. Tā ir lielākā līdz šim veiktā aptauja, kuru īsteno Latvijas Universitātes (LU) Filozofijas un socioloģijas institūts (FSI) sadarbībā ar LU Ekonomikas un vadības fakultāti.

Aptauja tiek veikta LU FSI pētnieciskā projekta «Latvijas emigrantu kopienas: nacionālā identitāte, transnacionālās attiecības un diasporas politika» īstenošanas gaitā. Projekta vadītāja Inta Mieriņa informē, ka iegūtie dati jau tagad sniedz bagātīgu analīzes materiālu, kas parāda Latvijas emigrantu ekonomisko aktivitāti un iesakņotību mītnes zemē, kā arī atsedz daudzveidīgās attiecības ar Latviju.

Aptaujā aicināts piedalīties ikviens Latvijas valstspiederīgais vai latvietis, kas saistīts ar Latviju, bet pastāvīgi vai daļēji dzīvo un strādā ārpus Latvijas. Aptaujas anketa ir pieejama interneta vietnē «aptauja.migracija.lv». Anketu veido vairāki tematiskie bloki - pārcelšanās uz dzīvi ārpus Latvijas, apmierinātība ar dažādiem dzīves aspektiem, nodarbinātība un izglītība, attiecības ar Latvijas un mītnes zemes sabiedrību u.c.

Rēķinoties ar cilvēku aizņemtību, aptaujas dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja aizpildīt īsāku vai izvērstāku anketas versiju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu