Vairāk nekā puse aptaujāto monumentālu Latvijas karogu vēlētos redzēt Brīvības ielas sākumā (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairāk nekā puse jeb 348 aptaujātie monumentālu Latvijas karogu vēlētos redzēt Brīvības ielas un Elizabetes ielas krustojumā - vietā, kur pašlaik atrodas ekspozīcija «Pieminekļu kari», pastāstīja projekta «Latvijas karogs» koordinatore Marta Kaktiņa.

Šajā krustojumā savulaik atradies Ļeņina piemineklis, tāpēc, kā norādīja Kaktiņa, Latvijas karoga izvietošana tieši šajā vietā «spēs sakārtot vietas enerģiju».

Par otro populārāko vietu kļuvusi AB dambja spice - par to nobalsojuši 192 cilvēki. Savukārt trešajā vietā palicis skvērs pie «Saules akmens».

Šīs trīs vietas projekta organizatori piedāvā kā potenciālās vietas karoga uzstādīšanai galvaspilsētā. Tāpat aptaujas dalībniekiem ir iespēja ieteikt citas vietas, kurās, viņuprāt, būtu nepieciešams uzstādīt monumentālo karogu.

Divu nedēļu laikā par monumentālā karoga vietu Rīgā nobalsojuši 647 cilvēki.

Par vienu no ieteiktajām vietām kļuvusi bijusī Latvijas Radio torņa vieta. Vēl iedzīvotāji piedāvā karogu uzstādīt kādā vietā Purvciemā vai Pārdaugavā.

Kā skaidroja Kaktiņa, projekta laikā tiek apmeklētas daudzas Latvijas pilsētas, apkopojot informāciju par tām reģionu vietām, kurās līdz valsts simtgadei būtu jāuzstāda monumentālie karogi.

Šo vizīšu laikā tiek iekrāti arī Latvijas iedzīvotāju karoga stāsti, kurus plānots izdot grāmatā «Latvijas iedzīvotāju karogstāsti».

Balsošana par tīkamāko Latvijas monumentālā karoga uzstādīšanas vietu notiks līdz 18.novembrim. Nobalsot iespējams mājaslapā «www.latvijas-karogs.lv».

Jau ziņots, ka ar mērķi godināt Latvijas valsts simtgadi domubiedru grupa, kuras sastāvā ir skeletona treneris Dainis Dukurs, operdziedātāja Inese Galante, «Likteņdārza» autors un arhitekts Andris Kronbergs, Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta direktors Guntis Zemītis, sportiste Jeļena Prokopčuka, horeogrāfs Agris Daņiļevičs, Latvijas Nacionālās bibliotēkas radošais direktors Gatis Mūrnieks, olimpiskais vicečempions bobslejā Oskars Melbārdis un Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Rihards Kols, ir apvienojušies biedrībā «Latvijas karogs» un rosina īstenot unikālu ilgtermiņa projektu «Latvijas karogs».

Tas paredz Latvijas nacionālā simbola - karoga - monumentālu izvietošanu līdz 2018.gadam valstij nozīmīgās un labi pārredzamās vietās Rīgā un reģionu novadu centros. Projekts jau ieguvis plašu sabiedrības ievērību.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu