Piedāvā noteikt, ka NEPLP locekļi algu saņems proporcionāli nostrādātajam laikam (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien atbalstīja likuma grozījumu piedāvājumu, kas paredz noteikt, ka Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietnieks un padomes locekļi mēnešalgu saņems proporcionāli nostrādātajam laikam. Kopumā tika atbalstīta divu likumu grozījumu projektu virzīšana uz izskatīšanu parlamenta komisijās.

Šādus grozījumus iecerēts veikt «Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā». Izmaiņas ir nepieciešamas, jo par atsevišķiem NEPLP locekļiem

ir izskanējuši pārmetumi nozares pārstāvjiem, ka papilddarbu veikšana traucē veikt pamatdarbu padomē,

sacīja Saeimas komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK). Savukārt citu NEPLP locekļu darbība tiek vērtēta pozitīvi.

Izmaiņas likumā neliegs NEPLP locekļiem tiesības nodarboties ar radošo darbu, skaidroja politiķe. Grozījumi neattieksies uz NEPLP priekšsēdētāju, jo viņam jāuzrauga šī sistēma, taču ētikas principi prasītu, lai arī viņš pret savu darbību ievērotu līdzīgu principu - likums viņam to neliegs, norādīja Mūrniece.

Komisija šodien atbalstīja arī priekšlikumu tālāk virzīt grozījumus likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā», kas paredzēs, ka NEPLP locekļiem tiks noteikti komercdarbības ierobežojumi.

Plānots noteikt, ka NEPLP locekļi, kā arī viņu radinieki nedrīkst būt tādas komercsabiedrības dalībnieki, akcionāri, biedri vai tādi individuālie komersanti, kas saņem pasūtījumu par iepirkumu valsts vai pašvaldības vajadzībām, valsts finanšu līdzekļus, valsts garantētus kredītus vai valsts privatizācijas fonda līdzekļus, izņemot gadījumus, kad tos piešķir atklāta konkursa rezultātā. Iecerēts, ka uz NEPLP locekļiem un viņu radiniekiem neattieksies minētais izņēmuma gadījums, ja pasūtījumu veiks vai finanšu līdzekļus piešķirs elektroniskais plašsaziņas līdzeklis, īstenojot sabiedrisko pasūtījumu.

Par grozījumu iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā vēl jālemj Saeimas Prezidijam. Pozitīva lēmuma gadījumā parlaments lems, vai piedāvātās izmaiņas normatīvajos aktos nodot izskatīšanai komisijās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu