Aptauja: piederīgi Rīgai jūtas dzīvesvietas dēļ, bet nepatīk zemās algas un narkomāni (29)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Rīdzinieki jūtas piederīgi galvaspilsētai galvenokārt tādēļ, ka tā ir viņu dzīvesvieta, bet galvenie iemesli, kāpēc viņi nejūtas piederīgi Rīgai, ir nabadzība, bezdarbs un zemās algas, kā arī daudzie narkomāni un dzērāji, liecina aptaujas «Sabiedrības integrācija Rīgā» rezultāti.

Uz jautājumu, kādi ir galvenie iemesli, kāpēc jūtaties piederīgs Rīgai, 70% respondentu atbildējuši, ka Rīga ir viņu dzīvesvieta, 37%, ka tā ir dzīvesvieta paziņām un draugiem, 31% galvenais iemesls ir vieta, kur šeit mācījies skolā vai augstskolā, bet 29%, ka galvenais iemesls ir tas, ka Rīgā pavadīta bērnība.

27% kā galveno iemeslu, kāpēc jūtas piederīgi Rīgai, min to, ka tā ir skaista pilsēta, 19% norādījuši, ka Rīgā ir daudzveidīga kultūras, sabiedriskā un sporta dzīve, bet to, ka Rīgā esot laba infrastruktūra, minējuši 8% aptaujāto.

Nabadzība, bezdarba, zema alga ir galvenie iemesli, kāpēc rīdzinieki neizjūt piederību Rīgai, tā atbildējuši 33%. Savukārt 21% aptaujāto norādījuši, ka nejūtas Rīgai piederīgi daudzo dzērāju un narkomānu dēļ. 17% par galveno iemeslu minējuši gaisa piesārņojumu, bet 13% minējuši, ka viņiem nepatīk lielpilsēta. 12% jūtas piederīgi mikrorajonam, bet ne pilsētai kopumā. Kriminogēno situāciju kā iemeslu minējuši 10%.

SKDS veiktajā aptaujā piedalījās Rīgā deklarētie iedzīvotāji no 18 līdz 74 gadu vecumam.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Konsultatīvā padome sabiedrības integrācijas jautājumos ceturtdien iepazinās ar šogad veiktā pētījuma «Sabiedrības integrācija Rīgā» rezultātiem.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu