Vairākas partijas pietuvojušās priekšvēlēšanu tēriņu griestiem (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vairākas partijas pietuvojušās priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņu griestiem, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) informācija.

No pieļaujamo izdevumu apmēra partija «Vienotība» iztērējusi 92,76%, «No sirds Latvijai» – 90,38%, «Saskaņa»– 87,47%, bet ZZS – 69,45%.

Savukārt ekspremjeru partijas «Vienoti Latvijai» tēriņi priekšvēlēšanu reklāmai sasnieguši 49,42% no pieļaujamā apmēra, Repšes pārstāvētā «Latvijas attīstībai» izlietojusi 40,32%, Latvijas Krievu savienība –34,32%.

Vieni no zemākajiem priekšvēlēšanu reklāmas tēriņiem ir Nacionālajai apvienībai, kas divas nedēļas pirms vēlēšanām izlietojusi tikai 18,18% no pieļaujamās maksimālās summas.

Latvijas Reģionu apvienība iztērējusi 13,01%, savukārt līdz šim mazākie tēriņi ir «Jaunajai konservatīvajai partijai», kas izlietojusi 1,35%, un partijai «Izaugsme», kas iztērējusi 0,85% no pieļaujamās maksimālās summas.

Priekšvēlēšanu izdevumu ierobežojums attiecas uz reklāmas izvietošanu internetā, presē, radio, TV, vides reklāmās un labdarību. Pārējiem priekšvēlēšanu izdevumiem kopumā partijas var tērēt neierobežotu summu. Piemēram, ja partija kandidē visos apgabalos, tad uz 2014.gada Saeimas vēlēšanām limitētie priekšvēlēšanu tēriņi nedrīkst pārsniegt 422 997 eiro. Šajās vēlēšanās visas partijas kandidē visos vēlēšanu apgabalos.

12.Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī, un tajās startēs 13 partijas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu