Ušakovam vēl nav viedokļa par marihuānas legalizāciju (56)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jautājums saistībā ar marihuānas lietošanas dekriminalizācijas ideju noteikti tiks apspriests ar kolēģiem partijā «Saskaņa» un viedoklis šajā jautājumā tiks definēts pēc rūpīgām diskusijām, šodien intervijā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja «Saskaņas» premjera amata kandidāts 12.Saeimas vēlēšanās un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Tā galvaspilsētas mērs atbildēja uz kāda radio klausītāja jautājumu par to, vai ir plāni kaņepju audzēšanas attīstības jomā un saistībā ar marihuānas dekriminalizāciju.

Savukārt kāds Imantas iedzīvotājs sūdzējās par to, ka mikrorajona iekšpagalms ir ticis uzrakts un atstāts ar bedrēm, neturpinot tā uzlabošanu. Viņš interesējās, vai, Ušakovam nokļūstot pie varas valstī, turpināsies tāds pats pārvaldības modelis, kad kaut kas tiek sākts, bet pamests nepabeigts.

Ušakovs noliedza, ka iekšpagalma uzlabošana būtu iesākta un pamesta. Viņš norādīja, ka iedzīvotājs redz, ka blakus viss ir sataisīts un tāpēc ir neapmierināts, ka viņa daļā atjaunošana nav notikusi. Rīgas mērs skaidroja, ka pirms viņa nākšanas pie varas Rīgas iekšpagalmi netika sistemātiski laboti, tāpēc tagad ir nepieciešams ilgs laiks, seši gadi posmā no 2012. līdz 2017.gadam, kad tiek veikti renovācijas darbi.

Taujāts par pašvaldību referendumu iespējamo ieviešanu, politiķis norādīja, ka idejiski tos atbalsta, taču ļoti grūti ir atrast robežu, līdz kuram brīdim var dot iedzīvotājiem iespēju lemt par kādu no priekšlikumiem. Viņš kā piemēru minēja gadījumu, ja Rīgas dome nolemtu veikt labiekārtošanas darbus pie Juglas ezera, Ušakovs prognozēja, ka Imantas un Ķengaraga iedzīvotāji referendumā par tiem nenobalsotu. Līdz ar to pašvaldības iedzīvotāju nobalsošanai jābūt strikti definētai, lai vienu apkaimju iedzīvotāji nebremzētu citu apkaimju attīstības projektus.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu