Lidostā «Rīga» izcēlies ugunsgrēks (12)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lidostā «Rīga» piektdien izcēlies ugunsgrēks - vienā no tualetēm dedzis tualetes papīra turētājs un siena, aģentūra BNS uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kopējā degšanas platība - viens kvadrātmetrs. Ugunsgrēkā cietušo nav, taču radies liels piedūmojums, tāpēc nolemts no lidostas ēkas evakuēt 20 cilvēkus.

Izmantojot ar pulveri pildīto ugunsdzēšanas aparātu, liesmas veikli apslāpēja paši lidostas darbinieki, pēc tam notikuma vietā ieradās lidostas ugunsdzēsēji, bet VUGD amatpersona atbrauca tikai noformēt ugunsgrēka aktu.

VUGD pieļauj, ka ir notikusi tīša dedzināšana.

Tualete degusi arī universālveikalā «Stockmann»

Līdzīgs ugunsgrēks vakar pēcpusdienā izcēlās arī kādas citas sabiedriskās ēkas - universālveikala «Stockmann» - 4.stāva tualetē. Tur pavisam nelielā platībā dega papīra dvieļu turētājs pie atkritumu urnas. Saņemot signālu par sadūmojumu lielveikala tualetē, uz notikuma vietu aizsteidzās astoņas VUGD ekipāžas, lai gan, ierodoties veikalā, ugunsdzēsējiem vairs darba nebija, jo personāls liesmas jau bija nodzēsis.

Tikmēr Kandavas novada Vānes pagastā vakar priekšpusdienā bija aizdedzies labības lauks apmēram divu hektāru platībā.

Savukārt šorīt neilgi pirms plkst.6 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Rucavas novada Dunikas pagastu, kur 50 kvadrātmetru platībā dega neapsaimniekota dzīvojamā māja.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD reaģējis uz 46 izsaukumiem, no kuriem 20 saistīti ar glābšanas darbiem.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu