«Maxima» nolīgto ekspertu slēdzieni par traģēdiju nebūs ātrāk kā pēc diviem trim mēnešiem (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mazumtirgotāja «Maxima Latvija» nolīgto ekspertu slēdzieni par pērn Zolitūdē notikušās traģēdijas iemesliem nebūs ātrāk kā pēc diviem trim mēnešiem, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» teica «Maxima Latvija» valdes locekle Jeļena Kondrašova.

«Ekspertus nolīgām, jo mums pašiem ir jāsaprot, kādēļ tā notika, lai nedod Dievs nākotnē šādu kļūdu vairs nebūtu. Mūsu eksperti ilgu laiku varēja strādāt tikai ar dokumentiem, jo traģēdijas vietā notika Valsts policijas rīkotie eksperimenti. Mūsu eksperti objektā nokļuva tikai pēc to beigām, kad tas tika nodots kompānijām «Tineo» un «Homburg«,» teica Kondrašova.

Viņa norādīja, ka eksperti pašlaik strādā pie slēdzieniem. «Es nedomāju, ka tie būs ātrāk kā pēc diviem trim mēnešiem,» sacīja «Maxima Latvija» valdes locekle.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās Valsts policija nodeva lielveikala «Maxima» drupas Zolitūdē īpašnieku valdījumā. Pēc tam darbu uzsāka arī «Maxima Latvija» pieaicinātie eksperti no Vācijas.

Pērnā gada 21.novembrī Zolitūdē iebruka lielveikala «Maxima» jumta konstrukcija. Traģēdijā gāja bojā 54 cilvēki, bet vairāki desmiti cieta. Policija drupās vāca pierādījumus, veicot arī vairākus eksperimentus.

Lietuvas mazumtirdzniecības grupas uzņēmums «Maxima Latvija» ir viens no lielākajiem Latvijas mazumtirgotājiem. Uzņēmums darbību Latvijā sāka 2001.gadā. Latvijā šobrīd ir 143 «Maxima» veikali. «Maxima Latvija» pērn strādāja ar 673,478 miljonu eiro apgrozījumu un 17,74 miljonu eiro peļņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu