Cimdars: var teikt, ka vēlēšanām esam gatavi (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir veikusi visus nepieciešamos darbus, lai sagatavotos Saeimas vēlēšanām, kuras notiks 4.oktobrī, LTV raidījumam «Rīta panorāma» teica CVK vadītājs Arnis Cimdars.

Viņš arī atgādināja, ka šajās vēlēšanās iedzīvotājiem ir iespēja kļūt par brīvprātīgajiem novērotājiem, pirms tam nepieciešams interneta vietnē «iziet pamācību kursu». Cimdars gan atgādināja, ka brīvprātīgā darbs būs visai smags, jo tas sāksies no rīta un turpināsies līdz brīdim, kad balsis tiks saskaitītas.

Sākot ar pirmdienu, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) sāks arī vēlētāja apliecību izsniegšanu - kopumā uz 12.Saeimas vēlēšanām šādas apliecības tiks izsniegtas 27 520 pilsoņiem.

Cimdars skaidroja, ka pagaidām gan nav zināms, cik daudz iedzīvotāji varētu izrādīt vēmi pēc vēlētāja apliecībām - tas būs zināms pēc pāris dienām. Viņš arī atgādināja, ka vēlētājiem, kuriem ir gan pase, gan personas apliecība, vēlēšanu iecirknī būs jāuzrāda derīga Latvijas pilsoņa pase.

PMLP informācija liecina, ka visvairāk vēlētāju, kuriem 12.Saeimas vēlēšanu dienā nebūs derīgas Latvijas pilsoņa pases, bet būs tikai derīga Latvijas pilsoņa personas apliecība, personas apliecības ir izņēmuši Rīgas, Valmieras, Talsu, Saldus, Kuldīgas un Bauskas PMLP teritoriālajās nodaļās.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu