Jau mēnesi lūdz atsaukties B un A rēzus negatīvo asins grupu donorus (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Asins nodošana.
Asins nodošana. Foto: Ieva Lūka/LETA

Jau ceturto nedēļu pēc kārtas Valsts asinsdonoru centrs (VADC) īpaši aicina atsaukties B un A rēzus negatīvo asins grupu donorus, jo šo asiņu krājums centrā ir viszemākais.

Kā informēja VACD pārstāve Zane Mistre, šonedēļ īpaši tiek gaidīti arī 0 rēzus negatīvās asins grupas donori. Tai pat laikā pietiekams ir B rēzus pozitīvo un AB rēzus pozitīvo un negatīvo asiņu krājums. Donori tiek aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai VADC mājaslapā «www.vadc.lv».

Šodien līdz plkst.15 asinis varēs ziedot specializētajā donoru autobusā Rīgā pie Dailes teātra, bet līdz plkst.14 Kuldīgā, Pilsētas laukumā 4.

Rīt, 23.septembrī, no plkst.11 līdz 14 specializētais donoru autobuss atradīsies pie uzņēmuma «Transcom» Rīgā, Vienības gatvē 109, bet VADC Latgales filiāles mediķi būs devušies izbraukumā uz Krāslavas novada pašvaldības iestādes sociālo dienestu, kur atradīsies no plkst.9 līdz 13.

Tāpat otrdien asins donori būs gaidīti VADC izbraukumā Skrīveru kultūras centrā, Skrīveros, Andreja Upīša ielā 1, no plkst.10 līdz 14.

Trešdien, 24.septembrī, no plkst.10 līdz 14 specializētais donoru autobuss atradīsies Brīvības pieminekļa laukumā.

Savukārt ceturtdien, 25.septembrī, no plkst.12 līdz 15 autobuss atradīsies pie tirdzniecības centra «Spice» Rīgā, Lielirbes ielā 29, un asinsdonoru diena notiks arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā Saldū, Skrundas ielā 28, no plkst.10 līdz 14. Tāpat izbraukumā būs devušies VADC Latgales filiāles mediķi - viņi no plkst.9 līdz 12 atradīsies Dubnas kultūras namā, Dubnā, Nākotnes ielā 1a.

Piektdien, 26.septembrī, VADC darba nedēļu noslēgs izbraukums Olaines kultūras centrā, Olainē, Zeiferta ielā 11, no plkst.10 līdz 14, un specializētā donoru autobusa izbraukums pie veikala «Maxima» Ķekavas novada «Abrās» no plkst.11 līdz 15.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu