Pēc Drošības policijas norādījuma aizliedz piketu Austrumukrainas separātistu atbalstam (97)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne / LETA

Ņemot vērā Drošības policijas norādījumus, Rīgas pašvaldība aizliegusi otrdien plānoto sapulci iepretim Ukrainas vēstniecībai, aģentūra BNS uzzināja domē.

Lēmumu par aizliegumu šodien pieņēma Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs pēc tikšanās ar sapulces organizatoriem, pašvaldības un Valsts policijas pārstāvjiem.

Pilsētas izpilddirektors ir saņēmis ierobežotas pieejamības vēstuli no Drošības policijas, kurā norādīts uz sapulces patiesajiem mērķiem, kas esot pretrunā ar likuma par sapulcēm, gājieniem un piketiem normām.

Motivēts aizliegums kā administratīvs akts sapulces organizatoriem tiks izsniegts šīs dienas laikā.

Sapulci ar mērķi «Apturēt karu dienvidaustrumu Ukrainā» pašvaldībā ir pieteikusi privātpersona Anda Borisova, kura ir bēdīgi slavenā nacionālboļševika Aijo Benesa domubiedre.

Kā informēja Aijo, kurš uzdevās par vienu no piketa organizētājiem, tas tiks rīkots, lai «pieprasītu izbeigt agresiju pret «Donbasa tautu«». Pikets esot iecerēts, lai parādītu, ka Latvijas sabiedrība iestājas pret karu «Jaunkrievijā» un pieprasītu Ukrainas varai izvest no turienes savus karavīrus, kā arī atzīt «Doņeckas tautas republikas» un «Luhanskas tautas republikas» neatkarību.

Jau ziņots, ka Aijo martā iesaistījās Krimas «pašaizsardzības spēkos», kur bija pazīstams ar iesauku «Beņa-Antimaidans». 14.maijā Aijo aizturēja Drošības policija, kura pret viņu sākusi kriminālprocesu par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par aicinājumu likvidēt Latvijas valstisko neatkarību.

Saistībā ar notikumiem Ukrainā piketi un protesta akcijas pie Krievijas un Ukrainas vēstniecībām šogad notikuši vairākkārt.

Komentāri (97)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu