Siguldas trošu vagoniņš atzīts par lietošanai drošu un jau rīt atsāks savu darbību (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Siguldas gaisa trošu vagoniņa pārbaude noritējusi veiksmīgi, un jau rīt tas varēs atsākt savu darbību.

Pēc 6.septembrī pie Siguldas gaisa vagoniņa iekāpšanas platformas Krimuldas stacijā notikušā negadījuma, kad uzsākot kustību, vagoniņš lēni sasvērās, Siguldas novada pašvaldība 8.septembrī pasūtīja neatkarīgu ekspertīzi vagoniņa automātiskās vadības sistēmai, lai pārliecinātos par gaisa trošu ceļa ekspluatēšanas drošību, TVNET informēja Siguldas novada domē.

AS «Inspecta Latvia» veiktā ekspertīze, kuras laikā tika veikta dokumentācijas analīze un automātiskās elektriskās vadības sistēmas apskate apliecina, ka gaisa trošu ceļa elektriskā vadības sistēma ir darbspējīga. Slēdzienā atklātās nepilnības saistītas ar optiskā devēja darbību pieturvietā «Krimulda», kurā pēc pēdējās vagoniņa apkopes 3.septembrī optiskais devējs bija nepareizi noregulēts, kā rezultātā vagons nepareizi apstājās pieturvietā.

SIA «LGK atrakcijas» pārstāvji 15.septembrī Siguldas novada pašvaldību informēja, ka optiskais devējs pieturvietā «Krimulda» ir nomainīts, kā arī mainīti un uzlaboti vagoniņa demferi, kas stabilizē iebraukšanu stacijā.

Siguldas novada pašvaldība katru gadu no SIA «LGK atrakcijas» pieprasa atzinumu par gaisa trošu ceļa nesošās troses stāvokli un drošu tās lietošanu no sertificēta pakalpojumu sniedzēja, kā arī savas darbības apdrošināšanu, kas saistīta ar paaugstinātas bīstamības iekārtas ekspluatēšanu. Pēdējie atzinumi pieprasīti un saņemti šī gada augustā. 2014.gada 20.augustā atzinumu, ka gaisa trošu ceļš atbilst noteikumiem par drošu ekspluatāciju, sniegusi akciju sabiedrība «Intron». Savukārt 2014.gada 22.augustā Latvijas Rūpnieku tehniskās drošības ekspertu apvienības SIA «TUV Rheinland grupa» izsniegtais trošu ceļu iekārtu tehniskās pārbaudes protokols apliecina, ka iekārta ir derīga ekspluatācijai.

Jau ziņots, ka pēc negadījuma pie Siguldas gaisa vagoniņa iekāpšanas platformas Krimuldas stacijā, ārpuskārtas pārbaudi pieprasīja gan Siguldas novada pašvaldība, gan Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC). Pārbaužu rezultāti ir pozitīvi. PTAC vagoniņa saimniekiem ir izsniedzis iekārtas drošības pārbaudes zīmi un atļauju gaisa trošu ceļa darbības atsākšanai no 16.septembra.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu