Pētījums: Latvijā Krievijas pilsoņu ir nepilni 2%, bet to skaits pieaug (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijā Krievijas pilsoņu ir nepilni 2%, bet to skaits katru gadu pakāpeniski pieaug, savukārt naturalizācijas iesniegumu skaits Latvijā samazinās, liecina Baltijas Sociālo zinātņu institūta veiktais pētījums, kas īstenots projekta «Latvijas nepilsoņu integrācijas procesa analīze: izpēte, prognozes, risinājumi un dialogs» ietvaros.

13% Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju ir Latvijas nepilsoņa statuss, un tie ir bijušie PSRS pilsoņi bez Latvijas vai citas valsts pilsonības un viņu bērni. Salīdzinājumam - Igaunijā ir 7% nepilsoņu un 7% Krievijas pilsoņu.

Projekta noslēguma pasākums notiks 24.septembrī plkst.16 Baltijas Sociālo zinātņu institūta telpās 4.stāvā Tērbatas ielā 53 - 6, Rīgā. Noslēguma pasākumā tiks prezentēta projektā sagatavotā monogrāfija ar pētījuma rezultātiem un būs iespējams saņemt pētījuma monogrāfijas eksemplārus.

Pētījums veikts, lai iegūtu padziļinātu izpratni par šķēršļiem naturalizēties un motivāciju naturalizēties vai nenaturalizēties, projektā ir veiktas nepilsoņu skaita samazināšanās prognozes turpmākajiem pieciem, 10 un 20 gadiem, kā arī Baltijas Sociālo zinātņu institūts ir izstrādājis ieteikumus nepilsoņu integrācijas un naturalizācijas veicināšanai. Pētījuma monogrāfija latviski un angliski būs pieejama Baltijas Sociālo zinātņu institūta mājas lapā « www.biss.soc.lv» 24.septembrī.

Baltijas Sociālo zinātņu institūts jeb nodibinājums «Baltic Institute of Social Sciences» ir privāta bezpeļņas pētnieciska institūcija, kuras mērķis ir darboties sabiedrības labā, un tā galvenās aktivitātes ir saistītas ar sociālpolitisku pētījumu veikšanu un zinātniski pamatotas informācijas izplatīšanu Latvijā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu