Aijo rīt neplāno pretlikumīgi piketēt pie Ukrainas vēstniecības (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālboļševiks Beness Aijo pēc Rīgas pašvaldības aizlieguma 23.septembrī rīkot viņa un domubiedru plānoto piketu, lai «pieprasītu izbeigt agresiju pret «Donbasa tautu«», rīt neatļauto pasākumu apmeklēt vai rīkot nedomā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Aijo, viņš nav piketa pieteikuma iesniedzējs, tādēļ viņam nav tiesību turpināt uzrunāt tautu un aicināt uz piketēšanu, par spīti Drošības policijas atzinumam. Viņš arī minēja, ka rīt piketa organizatore un pasākuma pieteikuma iesniedzēja - privātpersona Anda Borisova - plānotajā laikā būs pie Ukrainas vēstniecības, lai cilvēkus, kas būs atsaukušies aicinājumam un atnākuši piketēt, informētu par piketa atcelšanu.

Aijo arī sacīja, ka organizatore Anda Borisova plāno vērsties tiesā saistībā ar pasākuma aizliegumu, kas esot pretlikumīgs. Viņi piketam esot gatavojušies un ieguldījuši līdzekļus, un šāds atteikums dienu pirms pasākuma neesot pieņemams.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā Drošības policijas (DP) norādījumus, Rīgas pašvaldība aizliegusi 23.septembrī plānoto sapulci iepretim Ukrainas vēstniecībai Kalpaka bulvārī 3. Lēmumu par aizliegumu šodien pieņēma Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) pēc tikšanās ar sapulces organizatoriem, pašvaldības un Valsts policijas pārstāvjiem.

Kā informēja Aijo, pikets bijis iecerēts, lai parādītu, ka Latvijas sabiedrība iestājas pret karu «Jaunkrievijā», un pieprasītu Ukrainas varai izvest no turienes savus karavīrus, kā arī atzīt «Doņeckas tautas republikas» un «Luhanskas tautas republikas» neatkarību.

Jau ziņots, ka Aijo martā iesaistījās Krimas «pašaizsardzības spēkos», kur bija pazīstams ar iesauku «Beņa-Antimaidans». 14.maijā Aijo aizturēja DP, kura pret viņu sākusi kriminālprocesu par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par aicinājumu likvidēt Latvijas valstisko neatkarību.

Saistībā ar notikumiem Ukrainā piketi un protesta akcijas pie Krievijas un Ukrainas vēstniecībām šogad notikuši vairākkārt.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu