Vāc parakstus īpašumu atsavināšanas atcelšanai Lucavsalā (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» sākta parakstu vākšana par lēmuma atcelšanu, kas paredz pašvaldības īpašumu atsavināšanu Lucavsalā. Parakstu vākšana sākta 5.septembrī.

Kā iniciatīvas pieteicēja norādīta Marta Zeltiņa, kura pieprasa «pārtraukt nepārdomāto Rīgas pilsētas īpašumu izpārdošanu, zaļās zonas, dabas un kultūras vērtību iznīcināšanu».

Zeltiņa uzsver, ka nepieciešama plašāka sabiedrības iesaistīšanās pilsētas plānošanā, īpaši jautājumos, kas skar pašvaldībai piederošus īpašumus.

Ar iniciatīvas palīdzību izteikta vēlme saglabāt Lucavsalu kā pašvaldībai piederošu Rīgas «Zaļo centru», kurā būtu sabalansētas pilsētnieku sociālās vajadzības, pilsētas ekonomiskās intereses, kā arī saglabātas dabas un kultūras vērtības. Turklāt tiek uzsvērta vēlme Lucavsalu saglabāt kā vietu, kur izsenis bijuši dārzi.

Zeltiņa uzskata, ka ir nepieciešams likums, kas aizliegtu pilsētas vadībai pārdot valsts īpašumu (kas pieder visiem valsts pilsoņiem) bez pilsētas iedzīvotāju publiskas apspriedes.

Iniciatīvas mērķis ir atcelt Rīgas domes lēmumus par pašvaldības īpašumu atsavināšanu, jo nav ņemtas vērā iedzīvotāju intereses un nav veikta plaši izziņota sabiedriskā apspriede. «Jāizveido darba grupa, kurā iesaistīti visu ieinteresēto pušu pārstāvji, un jāpieņem visām pusēm pieņemams risinājums,» teikts iniciatīvā.

Zeltiņa atgādina, ka ģimenes dārzu apvienība «Jumpravsala» un «Lucavsalas Ekokopiena» ir radījusi Lucavsalas Alternatīvo attīstības plānu, kas ir vērsts gan uz esošo dārzu saglabāšanu, gan uz 21.gadsimtam atbilstošu attīstību.

Ja domes lēmums tiks atcelts, tiks saglabāta liela daļa pilsētas zaļās zonas un izstrādāts visām sabiedrības grupām izdevīgs attīstības plāns. Rīdzinieki iegūs lielāku iespēju lemt savas pilsētas nākotni, kā arī pievilcīgu, videi un cilvēkiem draudzīgu pilsētu, norāda Zeltiņa.

LETA jau ziņoja, ka, neraugoties uz mazdārziņu nomnieku iebildumiem un Rīgas domes opozīcijas deputātu argumentiem, ar Rīgas pašvaldības koalīcijas partiju «Saskaņas centrs» un «Gods kalpot Rīgai» deputātu lēmumu 8.jūlijā tika nolemts izsolē pārdot pašvaldībai Lucavsalā piederošos desmit zemesgabalus 102,9 hektāru platībā.

Vēlāk Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisija apstiprināja izsoles sākumcenu zemesgabaliem Lucavsalā - par 103 hektāriem zemes tā būs 26,58 miljoni eiro.

Lucavsalas zemi izsolīs 10.oktobrī.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu