Video ierakstā ar Sudrabas došanos uz Maskavu atpazīst viņas radiniekus (332)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Internetā izplatītājā video, kurā, iespējams, redzams, ka partijas «No sirds Latvijai» dibinātāja Inguna Sudraba pirms vairākiem gadiem, vēl būdama valsts kontroliere, iekāpj privātā lidmašīnā, redzami arī Sudrabas brāļa Jāņa bērni - Reinis un Kārlis Sudrabi, vēsta portāls «Ir». Tas varētu liecināt, ka video redzamā sieviete ir Sudraba, ko viņa pati gan noliedz.

Vairāki gulbenieši portālu informējuši, ka atpazinuši jauniešus, kas redzami iekāpjam lidmašīnā kopā ar leoparda raksta mētelī tērpto sievieti. Ingunas Sudrabas brāļa Jāņa ģimene dzīvo Gulbenē, tāpēc pilsētas iedzīvotāji bez grūtībām atpazinuši abus jauniešus nelielajā video fragmentā, kas anonīmi publicēts internetā un ko svētdien pārraidīja raidījums «Nekā personīga».

Video redzams, ka Sudrabai līdzīga sieviete lidostā Rīga iekāpj privātā lidmašīnā, trapa virzienā sev pa priekšu draudzīgi pabīdot divus zēnus, ar kuriem šķiet labi pazīstama.

«Tie ir Reinis un Kārlis Sudrabi,»

portālam apgalvoja kāda bijusī puišu skolasbiedrene, kas lūdza savu vārdu publiski neminēt.

«Ar draugiem pārrunājām, citi arī viņus uzreiz pazina.

Domājam, ka video ir filmēts pirms kādiem trim gadiem,» sacīja gulbeniete, tā liekot domāt puišu izskats un apģērbs. Uz «Ir» jautājumu, vai ir ticams, ka līdzās Reinim un Kārlim ir bijusi nevis Inguna Sudraba, bet kāda cita sieviete, gulbeniete atzina: «Neticu tam, jo video jau bija labi redzams, kā viņa bīdīja viņus. Nedomāju, ka sveša dāma tā izturētos».

Arī kāda cita gulbeniete «Ir» apliecināja, ka

atpazinusi gan Sudrabu, gan viņas brāļa bērnus.

Sudrabai ir visai ciešas attiecības ar brāļa ģimeni, piemēram, viņa šogad apmeklējusi arī jaunākā dēla 9.klases izlaidumu Gulbenē.

«Ir» izdevies sazvanīt Jāni Sudrabu, taču uzklausījis jautājumu, vai viņa dēli Reinis un Kārlis ir devušies kopīgos ceļojumos ārpus valsts ar viņa māsu Ingunu Sudrabu, atbildēja: «Es nezinu, par ko jūs runājat!» un pārtrauca sarunu.

Sudraba ne uz zvaniem, ne īsziņu nav atbildējusi.

Lai gan medijos izskanējusi informācija par uzņēmēja Ivara Strautiņa kopīgiem lidojumiem uz Maskavu kopā ar Sudrabu, pats Strautiņš aģentūrai LETA šos apgalvojumus kategoriski noliedz.

«Nekad neesmu lidojis kopā ar Sudrabu uz kādiem privātiem vai citu valstu struktūru vai privātpersonu organizētiem pasākumiem, izmantojot privātus avioreisus, ne Maskavā, ne arī kaut kur citur,» sacīja Strautiņš.

«Maskavā biju un būšu arī turpmāk, jo Krievija, neraugoties uz pēdējā laika sarežģījumiem, ir milzīgs tirgus. Varu lepoties, ka esmu Maskavā sakārtojis vairākus veiksmīgus projektus, tostarp «Rižskij dvorik», kas veicina Latvijas uzņēmēju eksportu. Tikmēr ar Sudrabu nav bijušas nekādas ne politiskas, ne saimnieciskas darīšanas,» norādīja Strautiņš.

Kā ziņots, svētdien TV3 raidījums «Nekā personīga» ziņoja, ka bijusī valsts kontroliere pirms vairākiem gadiem kopā ar Aleksandru Rogožinu, kura dēls par spiegošanu izraidīts no Latvijas, privātā lidmašīnā lidojusi uz Maskavu. Viens no internetā atrodamajā videomateriālā redzamajiem Sudrabas ceļabiedriem bija arī Strautiņš, kurš raidījumam pastāstīja, ka viņam ir sanācis viesoties Maskavā arī ar agrāko valsts kontrolieri.

Sudraba ar NSL biroja preses pārstāvja starpniecību aģentūrai LETA vēlāk atkārtoti norādīja, ka «šādu anonīmu filmētāju izplatītu, šaubīgas izcelsmes «dokumentālo faktu» materiālu parādīšanās vēlreiz apliecina, ka priekšvēlēšanu laikā tiek veikta masīva nomelnošanas kampaņa, izmantojot pat visšaubīgākās metodes».

«NSL valde aicina medijus, kas šo video izplata vai uz to atsaucas, vispirms tomēr mēģināt noskaidrot personas, kas šo materiālu ir filmējušas un ievietojušas «Youtube» vietnē, lai uzzinātu, kas patiesībā ir redzams video, kad un kādos apstākļos tas ir uzņemts. Gadījumā, ja šādi cilvēki neatradīsies, tas pietiekami skaidri apliecinās, kas un ar kādiem mērķiem šādas «miglas bildes» izplata,» teikts NSL valdes paziņojumā.

NSL valde pirmdien lūgšot juristus izvērtēt, vai minētajos sižetos izskanējušie apgalvojumi uzskatāmi par angažētu mediju pārstāvju «personisko viedokli» vai tomēr apmelojošām ziņām, par kurām jāvēršas tiesībsargāšanas iestādēs.

Komentāri (332)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu