Druviete aicinās izvērtēt portāla «akademika.lv» darbību (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V) aicina izvērtēt portāla «akademika.lv» darbību, jo tas pārkāpj akadēmiskās ētikas normas.

Druviete norāda, ka portāls, kas piedāvā izstrādāt jebkāda veida akadēmiskus darbus, pārkāpj ētikas normas, turklāt šādu darbu iegāde klasificējama kā plaģiātisms.

Druviete uzsvēra, ka, neskatoties uz portāla veidotāju nostāju, ka uz pasūtījumu veidots raksts nav plaģiātisms, tas ir uzskatāms par plaģiātismu, un personas, kuras būs izvēlējušās iegādāties akadēmisko darbu, var tikt saukti pie atbildības.

Portālā ievietota informācija, ka projekts finansēts ar Eiropas Savienības fondu palīdzību, tomēr mājaslapā nav pieejama informācija par finansējuma avotu un projekta numuru.

Druviete uzsvēra, ka tieši informācijas trūkums varētu liecināt par platformas veidotāju negodprātību.

Portālu izveidojis uzņēmums «AKCL», kas 2012.gadā piedalījies biznesa inkubatorā «Magnus».

«Magnus» mentors Agris Lapiņš skaidro, ka «AKCL» biznesa inkubatorā startējis kā uz ārvalstu tirgu vērstu akadēmisko konsultāciju uzņēmums.

Šim mērķim biznesa inkubatorā «AKCL» saņēmis ES finansējumu - 80% atlaidi platformas dibināšanai.

Lai arī pašlaik uzņēmuma izstrādātais «akademika.lv» apmeklētājiem piedāvā akadēmiskās konsultācijas dažādu akadēmisko darbu oriģinālizveidē, tiek piedāvāta arī darbu rakstīšana. «Uztici mums savu uzdevumu par jebkuru Tev nepieciešamo tēmu un aizmirsti par darbu rakstīšanas stresu un nokavētiem termiņiem,» teikts mājaslapā.

Mājaslapā nav pieejama uzņēmuma darbinieku kontaktinformācija. Tiešsaistes saziņā ar vienu no mājaslapas darbiniekiem noskaidrots, ka pie darbiniekiem var vērsties tikai elektroniski.

Portāla darbība radījusi arī satraukumu sociālajos tīklos.

Kā liecina portāla «firmas.lv» informācija, SIA «AKCL» ir 2012.gadā reģistrēts uzņēmums ar 2845 eiro lielu pamatkapitālu. Tā īpašnieki ir Aivars Platonovs, Guntis Kārkliņš un Krists Freimanis.

Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 6553 eiro, gadu noslēdzot ar 106 eiro peļņu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu