ZZS Ministru prezidenta amata kandidāts būs Aivars Lembergs (210)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) kā savu Ministru prezidenta amata kandidātu nolēmusi izvirzīt smagos noziegumos apsūdzēto Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij»), pirmdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Kā vēsta «Panorāma», vairāki partijas biedri neoficiāli skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, jo saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām Lembergs joprojām ir sabiedrībā populārs.

Smagos noziegumos apsūdzētais Lembergs bija ZZS premjera amata kandidāts arī iepriekšējās vēlēšanās.

Kā ziņots, pēc pagājušajā gadā notikušajām Ventspils domes vēlēšanām, kurās Lemberga vadītā partija «Latvijai un Ventspilij» ieguva gandrīz 70% vēlētāju balsu, Lembergs paziņoja, ka viņš vairs nav ZZS premjera kandidāts, un aicināja ZZS virzīt citu premjera kandidātu.

Vēl šī gada augustā Lembergs preses konferencē paziņoja, ka viņa vadītā partija «Latvijai un Ventspilij» savu pārstāvi kā iespējamo ZZS premjera kandidātu nevirza.

Līdz šim ZZS kā savus premjera amata kandidātus bija minējusi aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, labklājības ministru Uldi Auguli un zemkopības ministru Jāni Dūklavu.

Šī gada 4.augustā ZZS noslēdza politisko vienošanos ar partiju «Latvijai un Ventspilij» par turpmāko sadarbību 12.Saeimas pilnvaru laikā.

Komentāri (210)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu