Straujuma: pret teroristiem Irākā Latvija savus karavīrus nesūtīs (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvija starptautiskajā cīņā pret terorismu Irākā nesūtīs savus karavīrus, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» uzsvēra Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

«Es uzreiz varu pateikt - tie nebūs mūsu karavīri. Bet tā būs humānā palīdzība,» paskaidroja premjere.

Viņa pieļāva, ka drīzāk tie būs pārtikas produkti, medikamenti, norādot, ka pašlaik par šiem jautājumiem notiekot diskusijas ANO.

Jau vēstīts, ka Latvija iecerējusi atbalstīt starptautisko cīņu pret terorismu Irākā, sniedzot humāno vai materiālo palīdzību, militāra iesaistīšanās notiekošajā Irākā netiek izskatīta, aģentūrai BNS sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Izvērtējot pēdējo nedēļu notikumus Irākā un Sīrijā, Latvija uzskata, ka ISIL (Islāma valsts Irākā un Levantē, pazīstams arī kā ISIS vai tā sauktā «Islāma valsts») teroristiskais grupējums rada nopietnus draudus drošībai plašākā Tuvo Austrumu reģionā, kā arī rada apdraudējumu sabiedrotajiem un partneriem visā pasaulē, ieskaitot Latviju, norāda ĀM. ASV sadarbībā ar citiem sabiedrotajiem izveidojusi starptautisku koalīciju, kurai gatavību sniegt atbalstu paudušas gandrīz četrdesmit pasaules valstis, tostarp Baltijas valstis.

Par atbalstu cīņa pret terorismu vēl jālemj valdībai.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu