Skolēnus aicina piedāvāt uzrunas Latvijai dzimšanas dienā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpinot aizsākto tradīciju, visu Latvijas skolu 5.-12.klašu skolēni tiek aicināti piedāvāt savas uzrunas, sacenšoties par iespēju kopā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu 18.novembrī valsts svētku koncertā teikt savu uzrunu, informēja prezidenta Preses dienestā.

Konkursa uzdevums ir piedāvāt rakstiskas esejas vai video veidā izklāstīt, ko teiktu skolēns 18.novembra uzrunā, ja viņš būtu prezidents. Skolēni var piedalīties individuāli vai arī radošo video darbu veidot komandā līdz trim cilvēkiem.

Desmit labāko darbu autori pirms Latvijas dzimšanas dienas tiksies ar prezidentu, saņems piemiņas veltes un iepazīsies ar Valsts prezidenta kancelejas darbu Valsts prezidenta pagaidu rezidencē Melngalvju namā. Tāpat dalībnieki sacentīsies par iespēju kopā ar prezidentu Latvijas proklamēšanas dienas koncertā teikt savu uzrunu visai Latvijai.

Skolēniem darbi konkursam jāiesūta līdz 27.oktobrim.

Rakstiskās esejas jāsūta «info@president.lv» ar konkursa dalībnieka vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, kontakttālruņa numuru un e-pasta adresi. Savukārt video jāuzglabā kādā no failu glabāšanas pakalpojumu sniedzēju sistēmām, un saiti uz to, kopā ar konkursa dalībnieku vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, kontakttālruņa numuru un e-pasta adresi jānosūta «info@president.lv»

Vērtējot darbus, tiks ņemta vērā autora vai skolēnu komandas radošā ideja, darba oriģinalitāte un darba atbilstība konkursa tēmai.

Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu patriotismu, lepnumu par valsti, interesi un izpratni par prezidenta vietu, lomu un tā funkcijām.

Pagājušajā gadā konkursā tika saņemtas vairāk nekā 300 skolēnu rakstītas un filmētas uzrunas, bet kopā ar prezidentu Nacionālajā teātrī savu uzrunu fragmentus sacīja Elza Sējēja no Bauskas pilsētas pamatskolas un Rolands Ševčenko no Salaspils 1.vidusskolas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu