ECT izbeigusi jau miruša cietumnieka rosināto tiesvedību pret Latviju (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) ir izbeigusi tiesvedību lietā «Brūzītis pret Latviju», atzīstot, ka iesniedzēja sūdzību turpmāka izskatīšana vairs nebija attaisnojama, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Savā pieteikumā Jānis Brūzītis sūdzējās par Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 3.panta, kas nosaka spīdzināšanas aizliegumu, iespējamiem pārkāpumiem Latvijā.

Brūzītis uzskatīja, ka ieslodzīto kameru pārmeklēšanas laikā Valmieras cietumā specvienība «Vairogs» pielietoja pārmērīgu spēku un viņa sūdzības par to netika pienācīgi izmeklētas. Tāpat Brūzītis sūdzējās, ka esot cietis no citu ieslodzīto vardarbības Pārlielupes cietumā, šis vardarbības fakts nav pienācīgi izmeklēts, kā arī viņš nav saņēmis atbilstošu medicīnisko palīdzību. Brūzītis arī sūdzējās par neatbilstošiem apstākļiem Pārlielupes cietuma Medicīnas daļā.

Iesniedzējs bija pilnvarojis savu radinieci pārstāvēt viņa intereses ECT, taču pēc Brūzīša nāves 2008.gadā ECT uzskatīja, ka viņa radiniece nevarēja turpināt tiesvedību iesniedzēja vietā. Tiesa īpaši atsaucās uz iesniedzēja radinieces izteikto apgalvojumu, ka iespējamie iesniedzēja tiesību pārkāpumi viņai pašai nekādas ciešanas nebija radījuši.

Tiesa nesaskatīja nekādus citus konvencijā vai tās protokolos minētos apstākļus, kas attaisnotu nepieciešamību turpināt lietas izskatīšanu, un šo iemeslu dēļ ECT atzina, ka Brūzīša sūdzību turpmāka izskatīšana vairs nebija attaisnojama, un svītroja lietu no ECT izskatāmo lietu saraksta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu