LTV spēli «Es varu būt premjerministrs» vadīs Baiba Strautmane (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) spēli «Es varu būt premjerministrs» vadīs žurnāliste Baiba Strautmane, aģentūru BNS informēja LTV pārstāve Laura Brokāne. Viņa informēja, ka žūrijā būs bijušie premjerministri, žurnālisti, politologi un sabiedrības viedokļu līderi.

TV četru raidījumu cikla «Es varu būt premjerministrs» mērķis ir mainīt Latvijas nākotni un veidot labāku valsti, meklēt aktīvi domājošu paaudzi, kas ir gatava cīnīties un aizstāvēt savu viedokli par dažādām ar valsts pārvaldi un starptautisko politiku saistītām tēmām, kam ir jaunas idejas valsts attīstībai un kas redz sevi nākotnē valsts priekšgalā.

Par televīzijas spēles dalībnieku varēja kļūt ikviens jauns cilvēks vecumā no 18 līdz 30 gadiem neatkarīgi no savas politiskās pārliecības, pieredzes un ambīcijām. Televīzijas spēli zsāks septiņi jaunieši no visas Latvijas, kuri pieteicās šā gada pavasarī: Vladlens Kovaļevs no Mārupes, Edmunds Jurēvics no Tukuma, Kārlis Apalups no Vecpiebalgas, Alise Usačova no Rīgas, Armands Astukevičs no Venstpils, Bruno Bahs no Iecavas un Artūrs Krancs no Rīgas.

Spēles atlasi varēs vērot no 9.oktobra plkst.22.15 ceturtdienu vakaros. Pirmajā raidījumā dalībnieki piedalīsies īstā preses brīfingā ar žurnālistiem, salīdzinās savas zināšanas politikā un vēsturē ar esošajiem politiķiem, kā arī vērtēs iepriekšējo Latvijas premjerministru darbus. Nākamajos raidījumos dalībniekiem būs jāpiedalās hipotētiskās politiskās situācijās, īstās televīzijas debatēs, jātiekas un jāsarunājas ar potenciālajiem vēlētājiem dažādās situācijās, jāprot sajust sabiedrības noskaņojumu.

Noslēguma raidījumā, kas notiks 30.oktobrī, noskaidrosies spēles uzvarētājs, kurš saņems naudas balvu Ministru prezidenta mēneša algas apmērā, ko nodrošinās Biznesa augstskola «Turība». Par Latvijas nākotnes premjerministru varēs balsot ikviens LTV skatītājs interaktīvā telefonbalsojumā.

TV projekta tapšanu atbalsta Eiropas Savienības programma «Jaunatne darbībā», «Norvik Banka», Konrāda Adenauera fonds, ASV vēstniecība, Nīderlandes vēstniecība, kā arī informatīvie atbalstītāji portāls «delfi.lv», žurnāls «IR» un radio «pieci.lv».

Raidījums ir licencēts un veidots sadarbībā ar Kanādas sabiedrisko televīziju «Canada Broadcasting Corporation» (CBC). Šā formāta raidījumi guvuši plašu popularitāti un augstus televīzijas reitingus Kanādā, Bulgārijā, Lielbritānijā, Vācijā un citviet. 2008.gadā raidījums nominēts starptautiskajai «EMI» balvai par labāko televīzijas pārraidi izklaides jomā. Spēli producē Jaunās demokrātijas centrs sadarbībā ar LTV.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu