Centralizētais eksāmens matemātikā vislabāk padevies Latgales skolēniem (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Augstākie latviešu valodas un angļu valodas centralizēto eksāmenu rezultāti sasniegti Rīgas skolās, savukārt matemātikas eksāmenā - Latgales skolās, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) mājaslapā pieejamie dati.

Kā veiktie aprēķini, augstākie rezultāti latviešu valodas centralizētajā eksāmenā visbiežāk uzrādīti Rīgas skolās. No 20 atlasītajām skolām, kas šajā eksāmenā uzrādījušas augstāko rezultātu, astoņas bija Rīgas pilsētas izglītības iestādes. Latviešu valodas eksāmenā augstākos rezultātus valstī sasnieguši Rīgas Franču liceja audzēkņi, uzrādot vidējo rezultātu 80,32% apmērā.

Savukārt otrajā vietā ir Bebrenes vidusskola, kur uzrādīts 79,40% augsts rezultāts, bet trešais augstākais rezultāts ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzijai ar sasniegtu 78,86% rezultātu. Vidējais rādītājs valstī šajā eksāmenā ir 52,71%. Augstāko rezultātu šajā eksāmenā uzrādījušo skolu divdesmitniekā ir arī piecas skolas Latgalē, pa trim Vidzemē un Kurzemē un viena Zemgalē.

Puse no 20 augstākos rezultātus uzrādījušajām skolām matemātikas eksāmenā ir Latgales reģiona skolas, no kurām trīs atrodas Daugavpilī. Matemātikas eksāmenā augstāko rezultātu arī uzrādījusi Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, vidēji sasniedzot 90,76% augstu rezultātu. Otrs labākais rezultāts pieder Daugavpils Krievu vidusskolai - licejam ar sasniegtiem 79,93%, bet trešajā vietā ierindojusies Š.Dubnova Rīgas Ebreju vidusskola, kuras audzēkņi vidēji uzrādījuši 76,94% augstu rezultātu. Šajā eksāmenā valstī vidēji uzradīts 43,34% augsts rezultāts.

Angļu valodas eksāmenā augstākos rezultātus pārliecinoši uzrādījušas Rīgas pilsētas skolas. To labāko divdesmitniekā pirmais labākais rezultāts uzrādīts Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā, kur vidēji sasniegts 88.41% augsts rezultāts. Otrais labākais rezultāts uzrādīts Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, kur skolēni vidēji uzrādījuši 87,09% rezultātu. Bet trešajā vietā ir Rīgas Franču liceja audzēkņu uzrādītais vidējais rezultāts - 84,63%.Vidējais sasniegtais rezultāts valstī šajā eksāmenā bija 56,16%.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu