Sudraba apmeklē dziednieku centru, kas slavina Putinu (546)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgā darbojas kāds garīgās attīstības un dziedniecības centrs, kas paralēli dziedniecībai un meditācijai slavina arī Krieviju un Vladimiru Putinu kā «gaismas dvēseli». LTV raidījums «De facto» pievērš uzmanību, ka šo centru, kas mīlestību uz Krieviju iesaiņo pavisam netradicionālā veidā, apmeklē arī deputāta kandidāte no partijas «No sirds Latvijai» - Inguna Sudraba. Turklāt viens no meditāciju vadītājiem un dziedniekiem Sudrabu pavadīja arī uz interviju.

Vairāki desmiti cilvēku regulāri satiekas kādā Rīgas centra dzīvoklī, lai kopīgi meditētu. Tomēr šeit kopā ar stāstiem par gaismu un izredzētajiem nāk arī politiskais fons. To «De facto» apstiprināja vairāki cilvēki, kuri apmeklējuši «DVS Urantija» organizētās nodarbības.

Lūk, ko «De facto» stāsta viena no centra apmeklētājām: «Kopš es ienācu, viņa kādas 15-20 minūtes stāstīja par aktuālo politisko situāciju, ka, piemēram,

Krievija – ka tā ir tāda kā viena pati visam pa vidu un ka Putins kā gaismas bērns ir cietējs,

jo visi tā kā iet pret Krieviju. Jo Krievija nekad, pēc viņas vārdiem, nav gājusi ar agresiju uz Ukrainu, ar agresiju pret kādu citu valsti, ka tā agresija vienmēr tiek vērsta uz Krieviju. Un tad viņa tā pieminēja, ka Putins arī ir cilvēks un viņam vienreiz pacietība var beigties, un, kad tas notiks, tad pārējie cietīs.»

Runātāja bijusi Skaidrīte Aleksejeva, «DVS Urantija» vadītāja, īpašniece un dziedniece. Meditācijas apmeklētāji piekrītoši māja un atbalstīja runātāju.

Cita «DVS Urantija» nodarbību apmeklētāja «De facto» parāda fragmentu no pērn veiktajiem lekciju pierakstiem. Arī tur - frāze «Krievija ir vienīgā valsts, kur pie varas ir gaismas dvēsele».

Līdzīgas idejas var izlasīt arī DVS Urantija mājaslapā internetā

«Brīdī, kad Krievijā par prezidentu kļuva V.Putins, lielākā bagāto reptiļu daļa steigšus aizbēga uz Lielbritāniju, Izraēlu vai okupēja saulainos kūrortus. Pagaidām Krievija ir visbrīvākā no Zemei naidīgo civilizāciju okupācijas (..).» Turpat – šaubas par Latvijas deviņdesmitajos gados atgūto brīvību - jo aiz šī vārda iekavās likta izsaukuma zīme... Un klāt skaidrojums, ka pa šiem divdesmit gadiem Latvija «izpostīta tā, it kā pāri būtu gājis kodolkarš. Pa šiem gadiem pie valdības stūres, lielākoties bija reptiļi un pelēkie. Viņu darbības rezultātu nav vērts apspriest, jo postaža ir it visā (..)»

Sudraba nav nejaušs garāmgājējs šim dziednieku centram

Telpu iekšpusē redzamā vietā «No sirds Latvijai» aģitācijas krekls. Un arī pati Inguna Sudraba nav nejaušs garāmgājējs šim dziednieku centram. Intervijā «De facto» viņa cieti noskalda, ka «Urantijas» nodarbības neapmeklē. Taču pēc tam apstiprina, ka ar dziednieci Skaidrīti Aleksejevu viņai ir labas attiecības un ka viņa «DVS Urantija» aprunājas ar cilvēkiem.

Uz «De facto» jautājumu, ko tad īsti Sudraba šajā centrā dara, deputāta kandidāte atbild: «Es aizeju, es tur pazīstu dažus cilvēkus, tur ir citas... tas ir ļoti personīgi, kur es dodos. Es domāju, ka man nav publiski jāatbild uz šādiem jautājumiem. Tās ir man ļoti personīgas lietas. Personīgi pazīstami cilvēki, ar kuriem es satiekos.»

Uz precizējošu jautājumu, vai Sudraba turp dodas tikties ar S.Aleksejevu, Sudraba atbild: «Es viņu pazīstu, kāpēc gan lai es nevarētu ar viņu satikties un aprunāties?»

Vēlreiz pārvaicājot, vai to nevar uzskatīt par centra apmeklēšanu, Sudraba saka: «Es esmu aizgājusi satikties ar cilvēkiem, mani ir uzaicinājuši aprunāties ar cilvēkiem, tāpat kā satiecies daudzos kolektīvos, kur uzaicina ar tevi satikties. Es ar viņiem satiekos, aprunājos, pastāstu kaut kādu savu pozīciju, uzklausu viņu viedokļus...»

Sudraba saka, ka iepriekš citētos apgalvojumus par Krieviju un Putinu nav dzirdējusi:

«Es pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu. Man nav pat nekāda viedokļa. Cilvēks ir izteicis savas domas un viedokli.»

Tikām «DVS Urantija» meditāciju vadītājs, dziednieks un lektors Vents Vasiļevskis Sudrabu pavada gan uz interviju ar «De facto» žurnālistiem, gan uz politiskajām debatēm Gaismas pilī. Sudraba vēlāk īsziņā apstiprina, ka Vasiļevskis ir arī tautas kustības «No sirds Latvijai» biedrs.

Lūk, fragments no īsziņu sarakstes ar «De facto»: «Protams, no šā fakta, kurā nav nekā slēpjama, Jūs varat mēģināt izveidot sižetu ar dažādiem mājieniem, mēģinājumiem sasaistīt mani un partiju ar – nezinu pat ar ko šoreiz. Taču tas viennozīmīgi būs tendenciozs un neobjektīvs sižets.»

Draud ar sabojātu karmu

Piedraudot ar sabojātu karmu, «De facto» īsziņu atraksta arī Skaidrīte Aleksejeva. Atbildes par to, tieši kādēļ Putins ir tik labs un pārējie slikti, nebija. «De facto» vēlējās klātienē uzdot precizējošus jautājumus «DVS Urantija» vadītājai gan par nodarbību saturu, gan par ietekmi uz topošo politiķi Ingunu Sudrabu un citiem «No sirds Latvijai» pārstāvjiem. Tas neizdevās.

Drošības policija «De facto» apliecināja, ka tai «DVS Urantija» ir zināma, taču plašākus komentārus par šo organizāciju tā nesniedza.

Komentāri (546)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu